Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Bingo-radio lønner seg

De kommersielle lokalradioene går stortsett i minus, mens radioene som lever av bingo gjør det vesentlig bedre.
RADIONYTT.NO - 09.01.07 - KYRRE DAHL
De kommersielle lokalradioene her i landet har gått med solide underskudd de siste årene, mens de ikke-kommersielle radioene har gått med overskudd stort sett hvert eneste år. Det viser en rapport som er lagt fram av Medietilsynet.

Kommersielle radioer defineres som radioer der mer enn 50 % av inntektene stammer fra reklame, mens de ikke-kommersielle radioene får mer enn 50 % av sine inntekter fra bingo, frivillig lytterlisens eller lignende. De fleste av disse har også noe reklamesalg.

Tall fra 2001 til 2005 viser tydelig at det er bingoradio som lønner seg. De kommersielle radioene har gått med betydelige underskudd alle disse årene. Det verste året var 2001 med 28 millioner kroner i underskudd for en samlet bransje av kommersielle radioer. De kommersielle radioene hadde konstant millionunderskudd i disse årene, men det negative resultatet i 2005 var på "bare" 13 millioner kroner.

Samtidig er kurven den motsatte for de ikke-kommersielle lokalradioene. Disse radioene har gitt til dels betydelige overskudd, med 2003 som et toppår, da overskuddet lå på 8 millioner kroner. Siden det har det gått nedover, og denne delen av bransjen gikk faktisk underskudd i 2005, men bare med 300 000 kroner.

Kostnadsvekst er årsaken til at de ikke-kommersielle lokalradioene svekker sine resultater, uten at det er nærmere spesifisert i undersøkelsen. Bingo- inntektene øker jevnt og trutt. 2005 ble et nytt toppår, med 87 millioner kroner i bingo-omsetning. Det er 85 kommersielle lokalradioer og 133 ikke-kommersielle lokalradioer. I tillegg kommer 20 radiostasjoner som ikke har spesifisert sine inntekter.


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Ny programleder i Radio Sarpsborg
09.01.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: