Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

NRK setter Beatles-rekord

For første gang skal en radiokanal spille alle Beatles-låter i kronologisk rekkefølge.
RADIONYTT.NO - 02.01.07 - KYRRE DAHL
Norgesglasset i NRK P1 starter tirsdag 2. januar med gruppas første melodi, ”Love me do”, og programlederne Bård Ose og Finn Tokvam gir seg ikke før de har vært gjennom alle de 212 sangene.

I 2007 er det femti år siden Beatles-forløperen Quarrymen ble stiftet. Norgesglasset i NRK P1 mener Beatles-jubileet må markeres grundig og har engasjert P.I.L.S-programlederne Bård Ose og Finn Tokvam til å spille og presentere samtlige Beatles-låter, helt fram til låtene fra 1970 da deres siste album "Let i be" kom ut.

- Vi spiller dem i den rekkefølgen de ble utgitt. A-sida først og så B-sida. Samtidig forteller vi bakgrunnen for den enkelte melodi, om hvilke steder, personer og begivenheter som inspirerte dem til å skrive den enkelte låt, forteller Bård Ose som er en Beatles-kjenner av rang.

Når herrene Ose og Tokvam presenterer 212 Beatles-låter, vil kanskje en del Beatles-kjennere virre litt med hodet. Mange mener nemlig at Beatles gav ut 211 melodier i løpet av sin karriere. Men nummer 212 som avslutter serien i Norgesglasset i NRK P1, er julesangen "Christmas Time Is Here Again" som kom ut i 1995. Den består av utdrag fra gruppas julehilsener på 60-tallet til medlemmene av fanklubben.

Kilde og Foto: NRK


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Radiodager og Radiodays inngår samarbeid
02.01.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: