Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Historisk gjennombrudd for nettradio

Det britiske konsulentselskapet Cambridge Consultants har utviklet en ny type mottakerenhet for radio som vil revolusjonere radiolytting via internett.
RADIONYTT.NO - 20.12.06 - KYRRE DAHL
Cambridge Consultant skal lansere en ny type mottakerenhet for radiolytting via internett som vil revolusjonere radiolytting via internett. Under CES 2007 vil de presentere deres nye mottakerenhet som kalles ”The Iona Platform”. Bakgrunnen for denne utviklingen er at markedet for internet radio nå har eksplodert. Radio via internet er tilgjengelig for 250 millioner bredbåndsforbindelser verden over og i velutviklede land viser undersøkelser at 1 av 4 lytter til radio via internett.

Direktør for forbrukerelektronikk hos Cambridge Consultants, Duncan Smith, forklarer at tradisjonelle radioapparater gir tilgang til relativt få radiostasjoner som gjerne har en bred appell til lyttere. Radio via internett gir lytterne adgang til flere tusen radiokanaler som gir alt fra mainstream radiokanaler til eksotiske radiokanaler. Radio gjennom internett gir deg dessuten tilgang til din lokale radiostasjon hvor enn du er i verden. Kombinert med den solide tilgangen til WiFi og bredbåndsnett, mener vi at markedet for internettradio apparater vil eksplodere når det finnes et produkt som både er prisgunstig og som har betydelig lang driftstid.

-Vi er stolte av vårt nye design, hvor vi har klart å få til et minimum i hva som angår bruk av elektronikk i enheten. Dette gir minimalt strømforbruk, samtidig som man kan integrere vårt design som et kostnadseffektivt tillegg i DAB, satellitradioer eller MP3 spillere. Prisen på enheten er ventet til å bli på under 200 kroner, forklarer Smith. For å demonstrere hvor små radioene kan være, har Cambridge Conslutants lansert to enheter: en bærbar modell, og en kjøkkenradio.

Enheten består av kun to elektroniske brikker: en mottakerbrikke for WiFi og en brikke hvor programvaren lagres. Sistnevnte er utviklet av Cambrigde consultants. Enheten vil støtte samtidlige nettverksprotokoller og lydformater. Det vil også være enkelt å oppgradere enheten ved senere anledning. Det som er historisk med dette produktet, er det reduserte strømforbruket som åpner for 30 timers radiolytting via standard AA-batterier.

Cambrige Consultants viser videre til en mediaanalyse fra Bridge Ratings som påpeker at internettradio i USA alene hadde et estimat på 60 millioner lyttere i april 2006 og er ventet å vokse til ¼ av USAs innbyggere innen utgangen av 2006. Bridge Ratings spår at lyttertallet for internettradio vil øke opp mot 180 millioner lyttere i løpet av en fire års periode. Dette er basert på den massive tilgangen folk har til bredbånd dessuten har tilgangen til bredbånd en årlig økning på 36%.


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Kort frist for lokalradio høring
19.12.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: