Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Mozartperler som podcast

NRK P2 tilbyr nå en eksklusiv samling Mozartinnspillinger som podkast. Det betyr at du ved hjelp av din datamaskin gratis kan laste ned kjente verk som ”Grevens arie” fra ”Figaros bryllup”, flere utdrag fra ”Tryllefløyten” og tre hele symfonier.
RADIONYTT.NO - 07.12.06 - KYRRE DAHL
Dette er en adventsgave til odel og eie, plukket blant de klassiske perlene i NRKs musikkarkiv, melder NRK i en pressemelding. Som podkast er Mozarts stykker ferdig pakket og tilpasset til å ta med seg som musikalsk følge på mp3-spilleren eller en moderne mobiltelefon.

Anledningen er at det i år er 250 år siden Wolfgang Amadeus Mozart ble født, og NRK P2 ønsker å avrunde året med en hilsen til lytterne.

Musikken er hentet fra rekken av innspillinger som NRK har gjort opp gjennom årene. Av rettighetsårsaker er alle innspillingene i denne podkasten fra perioden 1938 - 1954, og de er framført av datidens største norske sangere og musikere.

Her er danser og arier, symfonier og konserter. Blant de medvirkende er selvsagt Kringkastingsorkestret, Filharmonisk selskapsorkester, Musikselskabet Harmoniens orkester i tillegg til solister som Eva Prytz og Per Grønneberg.

En liten kuriositet er innspillingen av Mozarts ”Hallejuja” fra ”Exultate jubilate”. Her synger den 14 år gamle sopranen Astrid Herseth. Stykket ble skrevet da Mozart selv var 17 år gammel


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Nytt på nett for NLRF
07.12.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: