Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Folkemusikktimen 75 år

Et norsk radioprogram som har holdt på i 75 år er ikke hverdagskost. I dag feires folkemusikktimen, som er det lengstlevende radioprogrammet i Norge


Programleder Leiv Solberg


RADIONYTT.NO - 06.12.06 - KYRRE DAHL
Folkemusikktimen startet som et halvtimes program i 1931, under ledelse av komponist og hardingfelespiller Eivind Groven. Siden ble det omstridte programmet utvidet til en time og kan høres i dag på P2 hver søndag kl. 18.03. Leiv Solberg er programleder. Han har fulgt programmet siden 1988.

I følge Solberg var bakgrunnen for å opprette et eget program med ”nasjonalmusikk” basert på ønsket om å presentere musikk som ikke var så kjent fra før gjennom radioen. Musikk som ellers var lite tilgjengelig, skulle få muligheten til å nå et nytt marked. Programmet har også av samme grunn vært omstridt siden starten, og det har en lang og spennende historie, heter det fra NRK.

I anledning det folkekjære programmets jubileum blir det holdt en konsert i Studio 19 på Marienlyst 6. desember kl. 19.30. Medvirkende er Sven Nyhus på fele, Thea Tunås Bratteng på hardingfele, Den Store Norske Gitarkvartett med Tore Bruvold, Øystein Sandbukt og Annar By, samt Per Midtstigen på sjøfløyte og Unni Boksasp på vokal. Programleder er Leiv Solberg. Konserten blir sendt i sin helhet julaften på P2.


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Reklametopp kaller DAB galskap
05.12.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: