Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

ProSieben lukter på Radio 1

Frierne melder seg med stor omløpshastighet. Nå er det tyske mediekonsernet ProsiebenSat1 som skal være i forhandlinger med Radio 1-eier SBS.
RADIONYTT.NO - 24.11.06 - KYRRE DAHL
Det er bare få dager siden tidligere statsminister i Italia meldte sin interesse for SBS, som eier blant annet Radio 1 og TVNorge. Silvio Berlusconi ønsket i samarbeid med John De Mol å slå sammen Endemol og SBS. Det har også versert rykter om at Schibsted skal være interessert i TVNorge.

Dagens Næringsliv skriver i dag at det tyske mediekonsernet ProsiebenSat1 skal være i forhandlinger om å fusjonere med eierselskapene til SBS, nemlig KKR og Permiras. Dersom disse forhandlingene går i orden, blir SBS/ProSiebenSat1 Europas største mediehus.

I Norge eier SBS Radio 1/The Voice og TVNorge. SBS eier også Kanal5-kanalene i Sverige og Danmark i tillegg til radiokanaler i de samme landene samt radio- og tv-kanaler i Benelux og Øst-Europa. De to selskapene matcher hverandre dermed svært godt geografisk og økonomisk, skriver DN.

Enskilda-analytiker Atle Vereide mener det som nå skjer først og fremst vil få effekt i markedet for sportsrettigheter, fordi en fusjonert mediegigant vil kunne legge inn tunge bud på attraktive rettigheter. "– Her er det typisk mye å ta ut ved å være stor. TVNorge og SBS-kanalene i Norden er i dag ikke spesielt store på sport, i alle fall hvis man definerer «Tufte» som noe annet enn idrett. Den andre kostnadsdriveren for tv-kanaler er nyheter, både egenproduserte og innkjøp.", sier han til Dagens Næringsliv.
Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Optimisme etter Giskes DAB-plan
23.11.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: