Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Optimisme etter Giskes DAB-plan

Reaksjonene er utelukkende positive etter at kulturminister Trond Giske i går la fram sin nye plan for digitalradio i Norge. Optimismen er stor.
RADIONYTT.NO - 22.11.06 - KYRRE DAHL
Det ble ikke helt som aktørene hadde foreslått, likevel virker det som om alle er fornøyde med gårsdagens DAB-plan fra Kulturministeren. At de nåværende DAB-konsesjonene blir forlenget til 2020 ser ut til å være det som har gitt DAB-tilhengerne størst optimisme. NRK har allerede lovet at prøvekanalene NRK Gull og NRK Barn skal gjøres pemanente.

P4 fikk ikke ekstra kapasitet i denne omgang, men har likevel tro på at de får plass til flere av sine kanaler i DAB-nettet: "Vi føler oss ganske trygge på at i den videre utviklingen av DAB med mer frekvenser og kapasitet vil også P4 få mer kapasitet til å videreutvkle sitt tilbud. Ledig kapasitet i riksDAB kommer til å bli lyst ut og P4 kan søke om kapasitet der på like vilkår som andre. Kulturministeren presiserte jo nettopp at mulighetene for mer og bedre tilbud til lytterne er bakrunnen for at han ønsker et løft på digitaliseringen av radio.", sier teknisk direktør Hans Petter Danielsen til radionytt.no.

Lokalradioene er ikke nevnt i Giskes DAB-plan, men leder i lokalradioforbundet, Bente Klemetsdal er ikke skuffet: "Dette sikrer DAB langsiktighet. For lokalradiobransjen er digitalisering viktig, men nå man finne fornuftige økonomiske alternativer for digitaliseringen av landets lokalradioer", sier hun til radionytt.no
Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

To nye rikskanaler på DAB
22.11.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: