Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

To nye rikskanaler på DAB

Kulturminister Trond Giske har i dag lagt frem planer som åpner for flere nye kanaler og nye aktører på DAB. P4 får ikke mer plass.
RADIONYTT.NO - 22.11.06 - KYRRE DAHL
P4 har ønsket seg mer plass på DAB-nettet. Dette ønsket blir ikke etterkommet av kulturminister Trond Giske, som i dag la fram en ny plan for digitalradio i Norge. Dermed kan det se stygt ut for nykommeren P4Bandit hvis ikke P4 finner en annen løsning.

Det som derimot er klart, er at det blir plass til helt nye aktører. Den ledige kapasiteten skal lyses ut og ifølge Giske er det plass til opptil to nye kanaler. Det er i utgangspunktet ikke noe krav til å ha konsesjon fra før, og dermed kan det være rom for helt nye aktører, forklarer Kulturdepartementet. "Udisponert kapasitet i riksblokka kunngjøres. Medietilsynet vil, i samarbeid med Post- og teletilsynet, få i oppdrag å utarbeide et opplegg for denne kunngjøringen.", heter det i en pressemelding.

Det kan også bli snakk om konsesjonsavgift, men først om åtte år. "I samtlige konsesjoner må det tas forbehold om eventuelt konsesjonsvederlag etter 2014", går det fram av pressemeldingen. "Endringene innebærer ikke at DAB pekes ut som fremtidig digital radiostandard. Det er kringkasterne som må bestemme hvilken teknisk standard man ønsker å gå for. Myndighetenes oppgave er primært å legge til rette for at kringkasterne kan satse på de digitale løsninger de måtte ha mest tro på."
Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Slår ikke av FM-nettet
22.11.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: