Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Slår ikke av FM-nettet

Det er ikke aktuelt å slå av FM-båndet nå. Det sa kulturminister Trond Giske da han la fram en ny plan for fordeling av kapasiteten for digital radio i dag. SAKEN ER OPPDATERT
RADIONYTT.NO - 22.11.06 - KYRRE DAHL
"- Vi vil forlenge de digitale konsesjonene som P4 og Radio 2 Digital har i dag, fra 2014 til 2020. Dette vil sikre stabile rammer for kringkasternes planar om å investere i økt dekning i DAB-nettet, i første omgang til 80 prosent, sa kultur- og kirkeminister Trond Giske på en pressekonferanse i dag.

De kommersielle kringkasterne P4, Kanal24 og Radio2Digital må forplikte seg til å tilby allmennkringkasting fram til 2020, om de skal få forlenget sine konsesjoner. NRK får disponere hele kapasiteten i regionblokka. Totalt får NRK kapasitet som gir plass til 7-8 kanaler. Det gir rom for et bredt NRK-tilbud, mener Kulturministeren. Resten av kapasiteten i riksblokka (1-2 kanaler) blir lyst ut.

"- Bakgrunnen er å sikre at kringkasterne skal vite hva de har å forholde seg til slik at de kan legge langsiktige planer for den digitale satsinga si. Samtidig vil det analoge radiotilbudet kunne holde fram uendret. Det er ikke aktuelt nå å sette en dato for når de analoge FM-sendingene skal avvikles", sier statsråden.

"- Forlengelsen vil heller ikke hindre nye aktører. Allerede 2010 blir det frigjort nye frekvensressurser", sier Giske. Vedtaket fører videre prinsippet om at digitaliseringen av radio i Norge skal vere aktørstyrt, og at utbyggingen av nett for digital radio skal skje i regi av aktørene selv på kommersielt grunnlag. Departementet la dette vilkåret til grunn allerede i 1997, da departementet ga sin første brede orientering til Stortinget om digital radio, jf. St.meld. nr. 62 (1996-1997).

Mer om saken kan du lese her: Faktaark om digitalradio"
Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Berlusconi lukter på Radio 1
21.11.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: