Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Stor interesse for radio i det digitale TV-nettet

Det kan bli mye radio i det digitale bakkenettet i Norge. NTV Pluss vil ha med seg alle de store aktørene, og radiokanalene vil gjerne være med.


RADIONYTT.NO - 13.11.06 - KYRRE DAHL
Det er få som snakker om det, men snart kommer en ny digital radiorevolusjon i Norge, og den heter TV. Det nye digitale bakkenettet for TV vil også inneholde radiokanaler, og disse signalene vil komme inn i alle hjem med digitalboks. Hvor mange kanaler og hvilke radiostasjoner det blir er foreløpig ukjent.

Alle NRK`s radiokanaler vil bli distribuert gjennom det digitale bakkenettet for TV, men utenom NRK er det også plass til en en rekke andre raidokanaler. "Vi ønsker å ha med oss alle de store norske radiokanalene", sier Svein Ove Søreide, kommunikasjonsdirektør i NTV Pluss til radionytt.no. "Vi prioriterer nå å få på plass TV-kanalene, men vi vil begynne å jobbe med radio etter nyttår". Han sier også at de allerede har mottatt en rekke henvendelser fra radiokanalene.

Radiokanalene tar mindre plass i nettet enn TV-kanalene. Det er også opptil radiokanalene selv å avgjøre i hvilken kvalitet de vil overføre lyden i. Det er teknisk mulig å sende flerkanals lyd på det digitale bakkenettet for TV. NRK`s kanaler vil bli gratis for brukerne, mens radiokanalene vil bli en del av tilbudet fra betalingstjensten NTV Pluss.

I den engelske utgaven av Digital-TV, er det mer enn 20 gratis radiokanaler i den såkalte "Freeview"-pakka.
Vil du høre mer på radio? - Kjøp radio her!
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
hvo Til E-post-adresse: Se også:

Cupfeber i Radio Fredrikstad
10.11.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: