Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Svakere tall fra P4 i 3. kvartal

Driftsresultatet i tredje kvartl 2006 var vesentlig lavere enn i fjor, og omsetningen gir ingen grunn til å juble.RADIONYTT.NO - 27.10.06 - KYRRE DAHL
P4 Radio Hele Norge hadde driftsinntekter på 63,5 mkr i tredje kvartal 2006. Dette er en liten økning fra fjorårets omsetning på 63,1 mkr og er en positiv utvikling etter et annet kvartal som var vesentlig svakere enn fjoråret. Selskapets driftsresultat ble 13,4 mkr mot 17,9 mkr i samme kvartal i fjor. Nedgangen skyldtes i noen grad periodeforskyvning av kostnader. Resultat etter skatt er redusert fra 12,9 mkr i fjor til 10,3 mkr i år, melder selskapet i en børsmelding.

Adm.dir. Kalle Lisberg er tilfreds med resultatutviklingen i tredje kvartal. `Det er godt å se at salget utvikler seg i positiv retning etter tilbakeslaget vi hadde i første halvår`, sier han. `I tredje kvartal var alle måneder omtrent på nivå med fjoråret, og nå er vi i ferd med å legge bak oss en oktober som blir historiens beste for selskapets reklamesalg. Utsiktene for fjerde kvartal er mao så langt gode. Mediebyråenes andel av vår reklameomsetning er nå tilbake på normalt nivå, og vi har store forventninger til at overgangen til salg av Gross Rating Points vil gjøre radio enda mer attraktivt for profesjonelle kjøpere`.

De nye elektroniske lyttermålingene viser at P4s lytteroppslutning har vokst jevnt og trutt siden målingene ble introdusert i april. I september var det tett oppunder 1,4 millioner nordmenn som lyttet til P4 hver eneste dag. P4s markedsandel på 27% av all radiolytting utgjør nesten 80% av all kommersiell radiolytting i Norge. Dette er en vekst på 5%-poeng fra andelen på 75% som P4 hadde i april/mai. `Vi føler at produktet vårt er i positiv utvikling, og det er hyggelig å konstatere at lytterne våre er enige i dette og tilbringer mer tid sammen med oss`, smiler Lisberg. Veksten i kommersiell andel er i hovedsak tatt fra Kanal24 som falt fra ca 14% til ca 9% i denne perioden. Kanal24s andel av den totale radiolyttingen er nå på 3%.

Også i P4s kjernemålgruppe mellom 20 og 50 år får kanalen stadig flere lyttere. I september var det 44% av alle landets 20 - 50 åringer som hørte på P4 hver eneste dag. Og P4-lytterne i denne aldersgruppen bruker mer tid på favorittkanalen sin enn de som lytter til andre kanaler. I september hadde P4 derfor 43% av all lyttertid i dette segmentet. Dette er 10 prosentpoeng mer enn P1, og hhv 6 og 8-9 ganger så stor lytterandel som Radio1 Storby og Kanal 24.

1. november lanseres en ny kanal under navnet P4 Bandit på DAB-nettet. Dette blir en rockekanal med et musikkformat som publikum har signalisert at de savner i det norske radiolandskapet. `Vi håper at kanalen vil falle i smak, og at den sammen med NRKs DAB-tilbud vil få flere nordmenn til å oppdage at de med en DAB digitalradio får tilgang til et bredere og mer attraktivt kanaltilbud enn kringkasterne er i stand til å gi dem i det gamle FM-båndet` sier Lisberg. `Kombinerte DAB og FM-radioer og DAB-adaptere til stereoanlegg og bilradioer er tilgjengelig for en rimelig penge og kan gi nye opplevelser både i form av flere kanaler og bedret lydkvalitet`, avslutter han.

Kilde og Foto: Børsmelding
Vil du høre mer på radio? - Kjøp radio her!
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
hvo Til E-post-adresse: Se også:

BH-stunt klages inn for PFU
25.10.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info