Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Prix Radio 2006: Vinnerne

Bjørn Faarlund og Tor Andersen ble kåret til årets radonavn under Prix Radio 2006, som ble delt under Radiodager i Oslo. Her er listen over alle prisvinnerne.RADIONYTT.NO - 21.10.06 - KYRRE DAHL
Den gjeveste prisen under Prix Radio gikk til morgenshowet på P4. Programlederne Bjørn Faarlund og Tor Andersen (bilde nedenfor) ble kåret til Årets Radionavn av lytterne og VG`s lesere:Finn Bjelke, NRK P1, ble kåret til Årets programleder I Juryens begrunnelse heter det: "Årets programleder har en personlighet som går rett hjem! Med sin sarkastiske, men inkluderende væremåte, føler man at programlederen er en god venn. En du gjerne vil være på parti med ,- og leke med. Programlederen har et fargerikt språk og en meget høy troverdighet innen sin sjanger. Han er kjent fra programmene Herreavdelingen, Pop Quiz og 20 spørsmål i NRK P1. "

Merete Vikre, P4 (bilde nedenfor), vant prisen som "Årets Anker". "Årets Anker formidler eierskap til sendingene og viser god tilstedeværelse. Språket er særdeles godt og variert. Denne dype stemmen gjør seg på radio, og hun er tydelig uten at det bikker over. Prisen går til det juryen kaller en skikkelig flink dame" sier juryen:Prisen for Årets Radioprogram gikk til Rikke Eckhoff og Ellen Wesche Guttormsen for Fordomsprøven i NRK P2. Juryen sier: "Årets Radioprogram har rett og slett utgangspunkt i en knakende god idé! Her er det først og fremst deltagerne som bærer programmet. Juryen mener at programmet er genialt laget, og et meget godt radiohåndverk! Vi får testet våre fordommer når bygdegutten og byløven møtes."

Radio 1 vant prisen for Årets humorinnslag Innslaget "Datakyndig" er laget av Kim Nygård, Katja Ivarson og Marius Kopperud på Frokostshowet. "Årets humorinnslag fikk juryen til å le høyt og godt. Dette er veldig morsomt! Framdriften er upåklagelig. Her holdes spøken i gang, uten å gå over streken. En kjempegod idé, som er nydelig gjennomført.", mener juryen.

Årets Hederspris gikk til Vidar Lønn Arnesen (bilde nedenfor) i NRK P1. Han fikk prisen med følgende begrunnelse: "Hedersprisen går til et programmenneske som var med på å skape den kommersielle radioen. Allerede så tidlig som i 1955 startet han en piratradio i Horten,- som to år seinere faktisk ble stengt av politiet Som frontfigur fra en rekke radioprogrammer ønsker vi å gi Årets Hederspris til en mann som fortsatt fronter sine programmer i NRK P1. Vi snakker om mannen som startet programmet Ti i skuddet, fortsatte med bl a Norsk på Norsk, Alle tiders Blinkskudd og Norsktoppen. "Prisen for Årets Nyhets- og aktualitetsreportasje går til Margrete Nåvik for Telekirken, NRK P1. Juryen mener: "Årets Nyhets- og aktualitetsreportasje er en sterk sak, - preget av bunnsolid og god journalistikk. Programlederen er tilbakelent men tar intervjuobjektet på alvor. Noe som gjør fremdriften i reportasjen meget god. Dette er godt komponert og spennende å høre på!".

NRK P1 tok nok en pris i klassen Årets direktesending for Her og Nå. "Årets direktesending er nesten usannsynlig godt skrudd sammen. Sendingen preges av nerve, driv og full kontroll. Juryen mener sendingen er uhyre velregissert, og nærmest perfekt bygget opp. Dette er et skoleeksempel på en direktesending fra dagen terrorbombene smalt i London! " heter det i Juryens begrunnelse. Sendingen er laget av Henning Olstad og Øyvind Andre Haram (bilde nedenfor)Prisen for Årets feature- og temaprogram går til Tomm Kristiansen for historien om Gribben og jenta, sendt i Verden på Lørdag, NRK P2 Juryen mener: "Årets feature- og temaprogram er enkelt, gripende og et helt fantastisk radioprodukt. Dette er et godt og bildesterkt innslag, som gir juryen gåsehud. Fortellerteknikken er fabelaktig, og stoffet er formidlet på en fremragende måte!"

Årets Radio-DJ er Erik Eriksson alias DJ Friendly, NRK P3 "Årets Radio-DJ er personlig tilstede på lufta. Herlig vimsete og proppfull av musikkfaglig styrke, slentrer personen seg gjennom sendingen. Han har en utrolig behagelig stemme, og ble av juryen omtalt som en oase i DJ-sammenheng." heter det i juryens begrunnelse.

P4 fikk prisen for Årets Promo for Lyden av Norge, laget av Bjørn-Tore Sviggum og Pål Hartmann. Juryen har følgende å si om prisvinneren: "Årets Promo har sin egen kanal skrevet på seg fra første stund. En god og original idé, som er godt tilpasset kanalens målgruppe. Den er gjennomsyret av sinnsykt bra håndverk og flotte bilder. Denne lyden vil juryen gjerne høre mer av! "

Programledere for Prix Radio 2006 var Kari Slåtsveen og Lars Erik Mørck. Alle foto: radiodager.no
Vil du høre mer på radio? - Kjøp radio her!
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
hvo Til E-post-adresse: Se også:

Overfyllt på Radiodager
20.10.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info