Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Multiradio er fremtidens radio

Nesten en tredel av lyttingen foregår nå på andre plattformer enn tradisjonell FM-radio. Det kom fram under Radiodager i Oslo, som pågår nå.

Bilde: James Cridland, Virgin Radio


RADIONYTT.NO - 20.10.06 - KYRRE DAHL
28,4 % av lyttingen på Virgin Radio foregår nå på andre plattformer enn den tradisjonelle FM-radioen. Det fortalte Digital Media Director James Cridland under Radiodager. Andre plattformer er blant annet DAB, Internett, Digital-TV og podcasting. Han mener at dette er et godt bevis på at radio i fremtiden må foregå på flere paralelle plattformer.

Det er også stor forskjell på hvordan lyttingen foregår utover dagen. Den tradisjonelle FM-radioen står sterkest om morgenen, men om kvelden er det faktisk et flertall som ikke hører på FM. Ifølge tallene som Virgin-sjefen la frem er det bare 31 % som bruker FM, mens 24 % hører på nettradio av de som hører på radio. Radiolyttingen via Digital-TV er også størst om kvelden.

Under Radiodager kom Cridland og hans kollega fra BBC, John Ousby, kom med en rekke ekspempler på hvordan fremtidens multiradio blir seende ut. Blant annet har Virgin hatt suksess med å selge reklame på sine podcasts, men podcast er fortsatt gratis tilgjengelig. I tillegg brukes nettsiden i enda større grad til å komme med tilleggsinformasjon og etablere communities mellom lytterne.

RETTELSE: Det var John Ousby som møtte fra BBC
Vil du høre mer på radio? - Kjøp radio her!
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
hvo Til E-post-adresse: Se også:

FMeXtra testes i Oslo
20.10.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info