Annonser: Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Bernander gir seg som NRK-sjef

Kringkastingssjef John G. Bernander gir seg overraskende etter bare seks år i sjefs-stolen.RADIONYTT.NO - 09.10.06 - KYRRE DAHL
John G. Bernander har informert styret i NRK at han ikke kommer til å fortsette som kringkastingssjef etter at hans første åremålsperiode på seks år går ut på våren neste år. Han var egentlig ansatt for en åremålsperiode på seks + seks år, og han er en av få kringkastingssjefer som gir seg etter bare en periode: "Det er en samlet vurdering som ligger til grunn for min beslutning", sier John G. Bernander i en pressemelding.

"Det har vært en utrolig spennende reise å få lede 3500 engasjerte NRK-medarbeidere gjennom snart seks år. Jeg er stolt over at vi har nådd de fleste av de mål vi satte oss for perioden. Vi opplever vår sterkeste markedsposisjon siden monopoltiden på radio og i TV. Vi har sterke tilbakemeldinger mhht omdømme hos publikum og vi har sikret den økonomiske bunnplanken for NRKs virksomhet. Når vi også sammen med TV2 og Telenor har landet konsesjonen for det digitale bakkenettet, og snart kan slå av de analoge sendingene, føler jeg at jeg kan overlate NRK i god stand til mine etterfølgere", sier Bernander.

Han understreker at han både har vurdert arbeidssituasjonen og sine private ønsker opp mot ønsket om å ta fatt på seks nye år i NRK. "- I denne avveiningen er jeg kommet til at det er riktig for meg å avslutte etter de fantastiske - men krevende - seks årene som snart er omme", sier han.

Styreleder i NRK, Hallvard Bakke, sier at styret - i lys av de gode resultater som er oppnådd for NRK de siste årene – gjerne hadde sett at Bernander ville påta seg en ny åremålsperiode. "Derfor beklager jeg at han nå vil avslutte sitt virke i NRK når åremålet løper ut til våren. Vi vil nå umiddelbart starte prosessen med å søke Bernanders etterfølger slik at vi har en ny kringkastingssjef på plass når Bernander fratrer", sier Hallvard Bakke i den samme pressemeldingen.


Vil du høre mer på radio? - Kjøp radio her!
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Over 300 påmeldt til Radiodager
06.10.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info