Annonser: Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Kanal 24 ansetter samisk journalist

I går fikk Kanal 24 kjeft for manglende samiske sendinger. I dag kommer meldingen om at de ansetter en samisk journalist. Kan det være en sammenheng?RADIONYTT.NO - 03.10.06 - KYRRE DAHL
Kanal 24 har ansatt Brita Triumf som samisk journalist. Triumf skal arbeide ved kanalens kontor i Tromsø."Vi ynskjer å satse på eigne, samiske nyheiter og styrke dekninga vår av samisk kultur og politikk", sier nyhetsredaktør i Kanal 24, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

Triumf (40) er utdannet journalist ved Høgskolen i Bodø, og har i tillegg samisk kulturkunnskap fra Universitetet i Tromsø. Hun har jobbet i åtte år som informasjonsleder ved det samiske nasjonalteatret Beaivvas Sami Teahter i Kautokeino, og har også produsert Samisk Musikkfestival.

Etter en periode i NRK Sami Radio jobber Brita Triumf i dag for Kautokeino Nærradio, som produserer nyheter på samisk for Kanal 24 og P4. For Kanal 24 skal hun, i tillegg til å lese nyheter på samisk, lage radioreportasjar på norsk til de norske nyhetssendingene, Nyhetspuls. "Brita har svært god kunnskap om det som rører seg i dei samiske miljøa. Vi håpar å kunne lage mange gode radioreportasjar om samiske spørsmål", sier Audhild Gregoriusdotter Rotevatn i en pressemelding.

Det går ikke fram av pressemeldingen om ansettelsen har noen sammenheng med gårsdagens varsel om sanksjon fra Medietilsynet, som mener Kanal 24 bryter konsesjonsvilkårene når det gjelder samiske sendinger.


Vil du høre mer på radio? - Kjøp radio her!
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Kanal 24 bryter konsesjons-krav
02.10.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info