Annonser: Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Kanal 24 bryter konsesjons-krav

Kanal 24 bryter konsesjonskravene når det gjelder samiske sendinger. Det mener Medietilsynet, som nå varsler sanksjoner.RADIONYTT.NO - 02.10.06 - KYRRE DAHL
Medietilsynet har i en foreløpig vurdering kommet fram til at Kanal 24 har brutt kravet om å tilby daglige nyhetssendinger på samisk. Kanal 24 har siden januar 2004 kun sendt nyhetssendinger på samiske fire ganger i uken (mandag – torsdag), og ikke fem ganger slik konsesjonen krever, opplyser tilsynet i en melding.

Ifølge konsesjonsvilkårene § 3-3 bokstav g skal Kanal 24 daglig tilby nyhetssendinger på samisk. Daglig ble av Medietilsynet i Allmennkringkastingsrapporten 2005 fortolket til å være alle hverdager. Kanal 24 har i allmennkringkastingsregnskapene for 2004 og 2005 rapportert at de har sendt nyhetsendinger på samisk alle hverdager. På forespørsel fra Medietilsynet har imidlertid Kanal 24 bekreftet at de har sendt nyhetssendinger på samisk kun fire ganger per uke (mandag – torsdag) siden januar 2004.

Etter Medietilsynets foreløpige vurdering har Kanal 24 brutt konsesjonsvilkårene, som er hjemlet i kringkastingsloven. Sanksjon kan bli gitt i form av advarsel. Kanal 24 har fått frist til 13. oktober for en uttalelse. Medietilsynet vil da ta saken opp til endelig vurdering.


Vil du høre mer på radio? - Kjøp radio her!
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

3 X Marte på Radiodager
02.10.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info