Annonser: Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Gramo tar Radio 1 til retten

Etter årelang krangling om musikk-avgifter tar Gramo nå rettslige skritt mot Radio 1. Og, flere andre lokalradioer kan møte samme skjebne.


RADIONYTT.NO - 15.08.06 - KYRRE DAHL
Striden dreier seg om den nyeste avgiften på spilling av musikk i radio, den såkalte FFUK-avgiften, som for noen år siden ble innført i tillegg til TONO og GRAMO-avgiftene. Dette er en avgift for spilling av ikke-vernet materiale, som f.eks endel eldre og amerikansk musikk. Det er GRAMO som har ansvaret for å kreve inn avgiften.

En rekke radiokanaler, deriblant P4 og Radio 1, har reagert kraftig på avgiften, men P4 fikk nylig en nemndsdom mot seg, og nå er det Radio 1 som skal i ilden. Radio 1 hevder at de betaler for all musikk de spiller og at FFUK-avgiften dermed er urettferdig: "– Radio 1 mener de kan bevise, i motsetning til P4, at Gramo hele tiden har vært inneforstått med at Radio 1 har betalt for all musikk de bruker, både vernet og ikke-vernet", sier advokat Bård Racin Meltvedt, som representerer eiersselskapet SBS Broadcasting, til Dagens Næringsliv.

Gramo krever 1,7 millioner kroner av Radio 1 for perioden 2002 - 2005. De utelukker ikke at flere andre lokalradioer møte i retten i denne saken.


Vil du høre mer på radio? - Kjøp radio her!
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Svakere kvartalsresultat fra P4
11.08.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info