Annonser: Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Nei til lokalradio-avgift

Norsk Lokalradioforbund (NLR) stiller seg svært negativ til Kultur- og kirkedepartementets forslag om opprettelse av en lokalradioavgift.

Bilde: Bente Klemetsdal,leder i Norsk lokalradioforbund. Foto: NLRF

RADIONYTT.NO - 03.07.06 - KYRRE DAHL
Pressemelding fra NLRF: I en pressemelding fra Kultur- og kirkedepartementet 20. juni i år, foreslår KKD en konsesjonsavgift for kommersielle lokalradioer som disponerer egne frekvenser med et stort geografisk nedslagsfelt.

Styreleder Bente Klemetsdal i Norsk Lokalradioforbund mener at en slik avgift vil være ødeleggende for innholdsutviklingen i lokalradiostasjonene som måtte få denne avgiften. Det er en kjensgjerning at mange lokalradioer sliter økonomisk – og at det har gått utover redaksjonelle satsinger i mange konsesjonsområder.

- Mange lokale radiostasjoner har slitt økonomisk i lang tid. Nå når noen av aktørene i dette markedet begynner å få økonomi i sine satsinger, ønsker KKD å legge hinder for en positiv utvikling. Vi ønsker å benytte inntektene til å skape enda bedre radioprodukter for lytterne og annonsørene, sier Bente Klemetsdal.

Norsk Lokalradioforbund vil derfor kjempe hardt for å unngå en slik avgift. Klemetsdal frykter at en avgift vil føre til ytterligere slanking av redaksjonelle kostnader som igjen vil bety et svakere program til våre lyttere.

Norske lokalradiostasjoner er heller ikke bortskjemte med statlige støtteordninger. I 2004 fikk norsk lokalradio 5,7 millioner kroner. Til sammenligning var den samlede pressestøtte (produksjonsstøtte) i 2005 på 300 millioner kroner, ifølge Medietilsynets nettside. Storparten av denne pressestøtten går til landets nr.2-aviser med et opplag under 80 000 eksemplarer og lokalaviser med et opplag under 6 000 eksemplarer.

- Vi ønsker ikke å frata andre mediekanaler støtte. I stedet er vi positive til støtte som skaper et lokalt mangfold hva medier angår. Det som derimot er trist, er at dette gir en meget uheldig konkurransevridning. Også lokalradio bør tilføres ressurser i en langt større grad enn i dag, slik at vi får anledning til å konkurrere om mediebrukerne og annonsørene på like vilkår, sier Bente Klemetsdal.

Det er i dag 170 lokale radiostasjoner fordelt på 140 konsesjonsområder i Norge. Totalt har lokalradiostasjonene i Norge cirka 450 årsverk.


Vil du høre mer på radio? - Kjøp radio her!
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Kanal 24 har brutt sponsor-reglene
30.06.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info