Annonser: Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

NRK-journalister raser mot Bernander

Stillheten på NRK`s radiokanaler varte bare i noen få minutter før ledelsen fant en kriseløsning. Nå anklager journalistene NRK-ledelsen for streikebryteri.


RADIONYTT.NO - 01.06.06 - KYRRE DAHL
Det ble stille kl. 15.01 i går på NRK Radio, men bare minutter etter var sendingene i gang igjen. Men, det var ikke de ordinære sendingene som gikk ut. NRK P1 ble erstattet med DAB-kanalen Oslofjord, samtidig som P2 ble erstattet med Alltid Klassisk og P3 med Mpetre. I tillegg blir det også korte nyhets-sendinger mesteparten av dagen.

Dette har fått de streikende journalistene til å rase. I et brev tl kringkastingssjef Bernander krever de øyeblikkelig stans i denne praksisen. "Vi har i ettermiddag merket oss alvorlige brudd på det vi opppfatter som viktige kjøreregler under en lovlig arbeidskamp." heter det i brevet fra journalistene. De mener blant annet at bruk av arkiv og forhåndsprogrammert radio gjør at enkelte streikende blir fremstilt som streikebrytere.

"- Vi ga i god tid før vi gikk i mekling informasjon til de fagvalgte om hvordan vi vil forholde oss. Jeg kan vanskelig se at vi fremstiller noen journalister som streikebrytere", sier Bernander til VG.


Vil du høre mer på radio? - Kjøp radio her!
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Bare Dance, Klassisk og folkemusikk fra NRK
31.05.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info