Annonser: Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Norges første trespråklige radio

Radio DSF i Karasjok starter nå daglige sendinger på finsk. Fra før sender den kristne radiostasjonen også på samisk og norsk.


RADIONYTT.NO - 30.05.06 - KYRRE DAHL
-Det handler om å gi lytterne et tilbud på morsmålet. Vi ønsker å ha et godt tilbud til så mange som mulig. Det sier Jan Ove Krutvik, redaktør i Radio DSF. –Vi mener alle har rett til evangeliet på hjertespråket, på morsmålet. Som lokalradio i et område der flere språk brukes aktivt, ønsker vi å ha tilbud til så mange som mulig. Derfor starter vi med finske program mandag 29. mai.

-Vi har fått spørsmål fra personer med finsk som morsmål om vi ikke kan ha programmer for dem også. Og da vi starta sendingene i Tana ytret kommune et ønske om vi ikke kunne ha et tilbud til de finsktaslende også. Så nå er vi klare til å bli trespråklige, sier Krutvik.

Radio DSF er eid av Norges Samemisjon, og sender i Kautokeino, Karasjok og Tana. Selv om det bare er tre kommuner, er språkmangfoldet stort. De sender område som tilsvarer Vest-Agder, Aust-Agder, Verstfold, Oslo og litt til. Samisk og norsk er offisielle språk, og på grunn av den korte veien til Russland og Finland er det mange med russisk og finsk som morsmål i indre Finnmark.

Det er gjennom et samarbeid med den finske radioprodusenten Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat, Radio Budbæreren, at Radio DSF nå kan tilby programmer på finsk. Mandag til onsdag, og fredag, blir det finsk en time på kveldstid.

-Fra før har Radio DSF produsert en samisk-norsk versjon av Vegen Gjennom Bibelen, en programserie på nesten 2500 program. Nå gleder vi oss til å sende en finsk versjon. Til høsten håper vi å komme i gang med russiske program også. Radio DSF ønsker å ta morsmålet til lytterne våre på alvor, seier redaktør Krutvik i en pressemelding.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Radio 10 legges ned
29.05.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info