Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Ny norsk-dansk konsert-turnè fra NRK og DR

Marthe Valle, Thom Hell og Real Ones representerer Norge og Camille Jones og Rasmus Nøhr Danmark i en norsk-dansk konsertturne som går av stabelen i juni.


RADIONYTT.NO - 23.05.06 - KYRRE DAHL
Pressemelding: Det er NRK og Danmarks Radio som står bak den dansk-norske kulturutvekslingen. – Vi hadde et lignende opplegg i fjor og det ble så vellykket at vi ønsker å gjenta opplegget i år, sier musikksjef Per Ole Hagen i NRK P1.

Den norske gruppa Real Ones var med også på den første turneen og har takket ja til nok en norsk-dansk turne. Med seg fra Norge får de Spellemannvinner Marthe Valle og Thom Hell som begge har markert seg som sangskrivere med stor appell den siste tiden.

Danmarks to representanter er Rasmus Nøhr som er en københavnsk trubadur som ofte blir sammenlignet Kim Larsen og Camille Jones som kanskje er Danmarks fremste soulsangerinne.

På konsertene vil musikerne ”hjelpe” hverandre og synge duetter og opptre i en rekke ulike sammensetninger. – Tanken bak er at norske og danske artister skal bli bedre kjent med hverandre. I fjor hadde vi en rekke kreative innslag som slo meget godt både hos det norske og det danske publikum. Vi håper stemningen underveis blir like høy i år, sier Per Ole Hagen.

Startskuddet for årets norsk-danske konsertturne går i Ålborg torsdag 1. juni. Deretter følger konserter i Århus 2. og i København 3. juni. I Norge spiller de først på Folken i Stavanger søndag 4. juni, deretter Blæst i Trondheim 5. juni og turneen avsluttes på Betong i Oslo tirsdag 6. juni.

NRK og Danmarks Radio samarbeider med det danske rockesamrådet ROSA og det norske artistformidlingsbyrået Mentometer om konsertturneen. Både norsk P1 og dansk P4 vil senere sende opptak fra turneen.

Bilde: David Chelsom Vogt og Real Ones t v, Marthe Valle og Thom Hell representerer Norge i en norsk-dansk konsertturne i starten av juni. (Foto: NRK)
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Gilde satser på Podcasting
23.05.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info

 Annonser: