Diskusjon:
 Bruktbørsen:
 Jobb-børsen:

 Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Undergrunnsradio vant førsteprisen

Radioprogram om katakombene i Paris hedret med førstepris av Medietilsynet. En delt andrepris går til programmer om bildet av Amerika, reiseliv i Finnmark og rockebandet ”The Clinkers”.

Birgit Karlsen Segtnan tar imot vinnerprisen fra juryleder, Marion Klaseie

RADIONYTT.NO - 24.04.06 - KYRRE DAHL
SE OGSÅ:

 • Klemetsdal valgt til ny lokalradio-leder
 • Lokalradioprisen til Jan Vidar Holte
 • Bilder fra landsmøtet
 • Fra Pizzavalg til lokalradiovalg

  Fagutvalgsprisen for beste lokalradioprogram produsert i 2005, ble delt ut under Norsk Lokalradioforbunds landsmøte i Drammen lørdag 22. april. Utvalget delte i år ut tre andrepriser og en førstepris.

  Studentradio'n i Trondheim vant 1. pris på 40 000 kroner for programmet ”Katakombene i Paris”. Fagutvalgets førstepremie går til et program som er meget godt dramaturgisk bygd opp rundt en spennende historie. To reportere får, etter mye strev, kontakt med ”undergrunnsmiljøet” i Paris. I all hemmelighet blir de, og vi, ført inn i en verden av ganger, haller og store festsaler de fleste av oss ikke aner eksistensen av, i katakombene under gatene i Paris. En god forteller og autentiske miljølyder, gir oss følelsen av å være tilstede. Dette er opplevelsesradio, samtidig som vi lærer noe nytt. Meget godt journalistisk og teknisk håndverk, heter det i juryens begrunnelse.

  2. prisen på kr 10 000 kroner går til tre ulike lokalradioer:

  En andrepremie går til Radio Nova for programserien ”Cowboy og indianer”. Programmet er en tredelt dokumentar om ”amerikanerne”. Vårt syn på dem, deres syn på seg selv og spesielt om de amerikanske verdiene: Religion, Frihet og Penger. Serien er fortellingen om et land og et folk vi tror vi kjenner ganske godt, belyst av et utall kilder både i Norge og USA, som gir oss nye og uvante vinkler. Ikke minst er det spennende å høre amerikanere selv reflektere over sitt eget lands ”sjel”.

  En andrepremie går til Radio Hallingdal for programmet om ”The Clinkers” i serien ”Rocken i Hallingdal”. Dette er god lokalradio fordi historie formidles levende og nært gjennom en god blanding av musikk og samtaler. Vi får kunnskap om historien til alle de lokale rockebanda, opp gjennom tidene - og da særlig ”Shadowsbandet” The Clinkers. Dette er et enkelt, men sjarmerende program. Programmet evner å formidle stemninger og bilder, samtidig som det mimres med mye humor.

  En andrepremie går til Radio Alta for det første programmet i serien ”Reiselivet i Finnmark”. Programmet er tradisjonelt i formen, men variert, og i løpet av 30 minutter blir vi kjent med en rekke av Finnmarks turistattraksjoner. Dette er et innholdsrikt og tett produsert program. En god programleder fører oss fra sted til sted, skaper stemning og bringer ny informasjon om hva fylket har å by på for innbyggere så vel som besøkende, skriver medietilsynet i en pressemelding.


 • TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
  Til E-post-adresse:   Se også:

  Fra Pizzavalg til lokalradiovalg
  24.04.06

   Søk i Radionytt:


  powered by FreeFind

   Nyhetsbrev

  Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

  NYHETSBREV

   Tips oss:

  Har du et nyhetstips?

  Post@radionytt.no   Annonsere:

  Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

  Annonse-Info

   Annonser: