Diskusjon:
 Bruktbørsen:
 Jobb-børsen:

 Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

DAB er for dårlig

Dagens DAB-nett er for dårlig. Det mener elektronikkbransjen i sin høringsutalelse til DAB-rapporten. SAKEN ER OPPDATERT!


RADIONYTT.NO - 04.04.06 - KYRRE DAHL
Etter at digitalradioutvalget la fram sin DAB-rapport like før jul, har rapporten vært på høring. Nå begynner høringsutalelsene å strømme inn, og svarene er langt fra bare positive. En av de mest overraskene utalelsene kommer fra Elektronikkbransjen, som tidligere har vært positive til DAB. Nå innrømmer man at DAB er for dårlig

"Vi er klar over at utbyggingen av DAB-nettet i utgangspunktet primært er beregnet på mottak med utendørs antenner. Som kjent er mange DAB-radioer, spesielt de bærbare, utstyrt med innebygd antenne. Vi har erfart at innendørs mottaking med slike radioer kan gi for dårlig mottaking. Dette fører lett til missnøye hos brukerne og frustrasjon over det utstyrer de har kjøpt. Dette er verken programselskapene eller bransjen tjent med. Derfor er det et klart ønske fra oss at DAB-nettene og sendereffekter også tilpasses innendørs mottak av radioer med egen innebygd antenne.", står det i høringsutalelsen.

Elektronikkbransjen ønsker å klargjøre sitt syn i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

PRESSEMELDING FRA ELEKTRONIKKBRANSJEN

Daglig leder Synnøve Bjørke i Elektronikkbransjen imøtegår oppslag i media om usikkerhet rundt dårlig mottakingsforhold for DAB.

Det er en missoppfatning når høringsuttalelsene våre i en del medier blir tolket som at det generelt er dårlig mottaking med DAB digital radio.

I de fleste områder der digital radio er bygget ut fungerer mottakingen meget bra både innendørs og utendørs. Når vi tar opp spørsmålet om innendørs mottaking i høringsuttalelsen, er det for å uttrykke et klart ønske om at den videre utbyggingen i Norge skal gi like god mottakingskvalitet som i de områder hvor digitalradio er bygget ut, sier Bjørke.

De fleste DAB-radioer som er solgt til nå er av typen kjøkkenradio og reiseradio. De har egen antenne og er ikke beregnet for tilkopling av utendørs antenne.

Bjørke legger vekt på at det er viktig i den videre utbyggingen å sikre gode mottakingsforhold der disse radioer brukes.
Vi er klar over at det mange steder innendørs også kan være vanskelig å ta imot analog FM-radio. En av fordelene med DAB er at flere etter hvert kan få bedre dekning enn de har i dag på FM, sier Bjørke.


e
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Radio1-sjef kan bli ny lokalradio-leder
03.04.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info

 Annonser: