Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Forbruker-rapporten slakter DAB

I siste nummer av Forbruker-rapporten er det tatt med en test av DAB-radioer. Konklusjonen er at alle bør bruke sine FM-radioer så lenge som mulig.


RADIONYTT.NO - 08.03.06 - KYRRE DAHL
DAB-tilhengerne med NRK i spissen markedsfører DAB som en radio med bedre lyd og enklere navigasjon. Testerne i Forbruker-rapporten er ikke helt enige. De skriver blant annet: "DAB-radioene er nemlig mye mer kompliserte å bruke med mange små knapper. Dessuten tar det rett og slett lenger tid både å slå på radioen og skifte kanal. Ved kanalskifte blir radioen taus et sekund eller to."

Forbruker-rapportens journalister er heller ikke imponert over dekningen: "Det finnes et dekningskart på www.dabdigitalradio.no, men vår erfaring viser at dekningen i realiteten er dårligere enn hva dette kartet skulle tilsi. Blant annet er det til dels dårlig dekning på hovedferdelsåren riksvei 3 gjennom Østerdalen, samt i flere av de populære sørlandsbyene."

I tillegg er det noe som mangler på DAB: "Et annet poeng med DAB-radio, er at du foreløpig hverken får inn nærradioene eller Kanal 24. " Når det gjelder selve testen er Sangean DDR 3 den beste DAB-radioen ifølge Forbrukerrapporten, med Tivoli Audio Model DAB på en annen plass. Disse to er de eneste som får mer enn 50 av 100 poeng i testen, men så koster de da også henholdsis 2500 og 3000 kroner.

Så konklusjon i bladet er: "...Men dersom du er skeptisk til teknikk, bør du bruke de gammeldagse FM-radioene lengst mulig. "


TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Tidligere Radio 1-folk bak nytt mediebyrå
07.03.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info