Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Gjøviks "Mr. Radio" gir seg

Gunnstein Endal har vært med på lokalradio-eventyret i Gjøvik siden den spede starten, men trekker seg nå tilbake.


RADIONYTT.NO - 20.02.06 - KYRRE DAHL
Det hele startet i 1984/85 - da Gunnstein Endal var med på å skrive søknad om konsesjon for lokalradio i Gjøvik. Den gangen i KFUM-KFUK-regi, med kun ubetalte ildsjeler. Over 20 år etter at radioen kom på lufta har Endal nå bestemt seg for å trekke seg tilbake fra lokalradio.

Endal har vært redaktør og daglig leder for lokalradioen i Gjøvik i omtrent hele tiden siden radioen kom på lufta i 1985. Han eide også aksjer i radioen til den ble solgt til lokalavisene Oppland Arbeiderblad og GD i 2003. Han jobber der fortsatt, men 1. april tar han sin hatt og går. Radioen jakter derfor på hans etterfølger.

"Det har vært spennende å være med i hele denne tiden", sier Endal til radionytt.no "Det var kanskje morsomst helt til å begynne med, når vi var med på å bryte NRK-monopolet. Vi var 60 frivillige som sto på døgnet rundt, med blant annet svært populære nattsendinger", forteller Endal. Etterhvert ble driften av radioen mer kommersiell, men ikke mindre spennende: "Det ble selvfølgelig noe annet å drive kommersiellt, på godt og vondt".

Endal sier til radionytt.no at han fortsatt er interessert i radio og vil holde kontakten med radio-miljøet i Gjøvik. "Men, nå vil jeg gjerne ha en jobb hvor jeg ikke behøver å jobbe døgnet rundt. Jeg vil gjerne slutte før jeg går lei", sier han. Endal blir kirkeverge i Vestre Toten fra 1. april. Hvem som skal overta hans stilling i Radio Gjøvik og Radio Lillehammer er ikke klarlagt.


TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Bokradioen legges ned
17.02.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info