Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Bokradioen legges ned

DAB-kanalen med lydbøker, som ble lansert i fjor legges nå ned. Radio 2 Digital skylder på Forfatterforeningen.


RADIONYTT.NO - 17.02.06 - KYRRE DAHL


Pressemelding:

Etter langvarige forhandlinger mellom Den Norske Forfatterforening og Radio 2 Digital, er det nå klart at Bokradioen legges ned. Administrerende direktør i Radio 2 Digital, Ole Jørgen Torvmark er svært skuffet over resultatet.

- Bokradioen er et kulturelt tiltak som øker interessen for både litteratur og DAB (Digital Audio Broadcasting). Vi tjener ikke en krone på prosjektet i dag, men har derimot sett på Bokradioen som en spennende og nyskapende kanal i en digital radiofremtid. At forfatterforeningen ønsker å profittere på et slikt prosjekt, som fremmer litteratur på nye digtale plattformer, er uforståelig sier Torvmark.

Bokradioen startet sine sendinger på DAB for et år siden, og legges nå ned med umiddelbar virkning siden det har vist seg vanskelig for partene å komme til enighet. Striden står om fremtidige vederlag for kringkasting av innleste bøker til de norske forfatternes, dramatikernes og oversetternes foreninger.

- Forfatterforeningens krav er urimelig, og på et helt annet nivå enn tilsvarende avtaler DAB-aktørene har med musikkrettighetsorganisasjonene. Bokradioen var i ferd med å innarbeides som radiokanal, representerte noe helt nytt og unikt i radiosammenheng og gav publikum et døgnkontinuerlige tilbud av opplesning av bøker på norsk. - Det er trist at et slikt prosjekt blir stoppet av rettighetshaverne, sier Torvmark.

Radio 2 Digital, som eier Bokradioen, vil lansere nye og spennende radiokonsepter for DAB i nær framtid på den ledige kapasiteten etter Bokradioen.


TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Kjempeoverskudd i P4
17.02.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info