Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Første lokalradio på DAB

Radio Haugaland i Haugesund blir Norges første lokalradio med sendinger på DAB. De digitale radiosendingene starter 1. mars.

BILDE: Egil Marthin Solberg i Radio Haugaland

RADIONYTT.NO - 08.02.06 - KYRRE DAHL
1. mars starter Radio Haugaland i Rogaland opp med digitale radiosendinger på DAB. De blir dermed den første lokalradioen i landet som sender på DAB. Radio Haugaland har konsesjon til å drive digitalradio i hele fylket, og vil dermed også bli å høre i f.eks Stavanger, men det blir ikke mulig å høre dette i f.eks Oslo.

I første omgang er det snakk om å sende det samme produktet på DAB som på Fm, men daglig leder Egil M Solberg utelukker ikke at det blir snakk om å lage et annet produkt i fremtiden. Det digitale produktet til Radio Haugaland vil hete Digital Vest. Rent teknisk blir Digital Vest å finne i BLOKK B12 i Rogaland og de vil sende i relativt høy kvalitet, 192 kbs. Dette er det samme mulitiplexet der man i dag finner nrk`s tileggskanaler som mpetre og alltid nyheter.

I praksis har Radio Haugaland leid seg inn på NRK`s DAB-frekvenser i konkurranse med blant annet Stavanger Aftenblad. "Dette koster penger, men det er absolutt overkommelig" sier Solberg til radionytt.no. Solberg har notert seg kritikken som har kommet mot DAB, men er selv overbevist om at dette er fremtiden for norsk radio:"DAB er et bedre system enn FM og løser mange av problemene vi har på FM-båndet i dag, som interferens", sier Solberg.


TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

"Radiobransjen er useriøs!"
06.02.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info