Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

PPM-målingene er i gang

En liten revolusjon er i gang i radiobransjen. Nå skal radiolyttingen også måles med PPM. Radionytt.no forteller deg hvordan.


RADIONYTT.NO - 06.02.06 - KYRRE DAHL
I det stille skjedde det en revolusjon i radiobransjen 1. januar i år. Tidligere er radiolytting kun målt ved hjelp av telefonundersøkelser i etterkant av selve lyttingen, men nå går 400 mennesker i Norge rundt med PPM, som står for Portable People Meters. Disse måler hva som høres på av radiostasjoner til enhver tid.

Den nye målingen av radiolytting vil foregå ved at alle radiokanaler som er med i overvåkningen, legger inn en elektronisk kode i sine sendinger. Deltakerne i TNS Gallups panel vil bære på seg en PPM som oppfanger og registrerer de ulike kodene. PPM-en registrerer ikke bare hvilken kanal som sender og tidspunkt for sendingen, men registrerer også om det kommer fra FM-sendinger, mobiltelefon, PC eller DAB. Hver kveld tømmer så paneldeltakeren sin minnebrikke i en spesiell docking-stasjon som sender alle data over til TNS Gallups måleinstrumenter. Full oversikt over radiolyttingen vil foreligge neste morgen.

Rent teknisk inneholder PPM-ene: Mikrofon, bevegelsessensor for å registrere om folk bærer den med seg, indikatorlys for bevegelse og batteri. Den nyeste modellen som utvikles inneholder også en sensor som registrerer om man er hjemme eller utenfor hjemmet. PPM-en settes i en docking stasjon som leser av dataene og lader opp batteriene. Dataene sendes til hovedsentralen i husstanden via strømnettet som igjen daglig sender den til instituttets sentrale dataanlegg. Et display på docking stasjon gir instrukser til respondentene, orienterer om incentivpoeng og om aktuelle incentiver, gir hyggelige meldinger etc.

(Bakgrunns-stoffet for denne artikkelen kommer fra TNS Gallup)


TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Stavanger Aftenblad kjøper Ekko Radio
03.02.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info