Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

DAB-tallene er oppblåste

Ifølge DAB-tilhengerne var det i fjor en eksplosiv økning i salget av DAB-apparater. Men det viser seg at tallene er blåst opp av aktørene selv. SAKEN ER OPPDATERT


RADIONYTT.NO - 25.01.06 - KYRRE DAHL
Snart vil det komme tall som sier at det ble solgt 30 000 DAB-apparater i Norge i fjor. Det ville vært en kraftig økning fra året før. Men Dagens Næringsliv avslører i dag at tallene gir et feil bilde av hvor mange apparater som faktisk er solgt.

Tallet på 30 000 inkluderer også de som er kjøpt inn av aktørene selv, og gitt bort som gaver til ansatte og kunder o.l.. Dette gjelder både NRK, P4 og ikke minst Telenor, som skal ha gitt bort 12 000 DAB-radioer.

Rundt halvparten av radioene som ble importert ifjor ble imidlertid betalt av aktørene selv og delt ut gratis til ansatte, forretningsforbindelser eller som premier, skriver Dagens Næringsliv.

OPPDATERT: Ifølge Aftenposten ble det solgt 51 000 DAB-apparater i Norge i fjor. Dette tallet kommer fra Erik Andersen i EE-bransjen. Han mener at DN`s totale tall er feil, men han bekrefter at tallene inkluderer de som er kjøpt av aktørene selv.

"- Vi kan naturligvis ikke spekulere i motivasjonen Telenor har for å kjøpe 12.000 DAB-radioer til sine ansatte", sier Andersen tril forbruker.no." - Det kan like gjerne være at det er en fremtidsrettet radio. Våre statistikker inkluderer alle apparater som blir solgt på lovlig vis til norske brukere, og det gir de riktigste tallene."


TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
Til E-post-adresse: Se også:

Mozart-bursdag i flere kanaler
23.01.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info