Lanserer en egen kanal med Brian Eno

10.06.2021 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

Sonos Radio utvider også sitt HD-tilbud, men foreløpig ikke i Norge


Sonos har introdusert en eksklusiv ny stasjon på Sonos Radio HD fra Brian Eno med navnet The Lighthouse. Stasjonen lanseres samtidig som Sonos Radio HD utvider til å bli tilgjengelig i Østerrike, Canada, Frankrike, Tyskland og Nederland.

- Siden lanseringen i april 2020 har Sonos Radio fortsatt å utvikle seg og utvide programtilbudet med artister i det kreative førersetet, noe som gir uforlignelige muligheter til å knytte sammen artister og musikkfans gjennom menneskekuratert innhold og musikalske oppdagelser, går det fram av en presseemelding.

På The Lighthouse vil Eno lansere både tidligere og nye musikalske prosjekter direkte til fans rundt omkring i verden, og gi lyttere en sjelden innsikt i en bemerkelsesverdig karriere som strekker seg over mer enn 50 år. The Lighthouse bringer denne musikken eksklusivt til lytterne av Sonos Radio HD, en reklamefri kanal med høydefinisjonslyd.

Dette sier Brian Eno om kanalen: - Det tidligste sporet vi har for øyeblikket er fra 1990. Vi kommer til å legge til flere låter etter hvert. Nye låter vil komme inn i utvalget, og noe av det vil gå enda lenger tilbake. Du kommer til å lytte til en sekvens av spor som blir tilfeldig generert, valgt gjennom uttrekking slik at det er muligheter for underlige, spennende kollisjoner – ting som er svært sakte ved siden av noe som er virkelig raskt ved siden at ting som ikke har noe tempo, ingen puls i det hele tatt.

- På Sonos Radio jobber vi for å gi artistene vi samarbeider med en kreativ kanal, sier Joe Dawson, Director of Content and Brand Platforms i Sonos. - I flere måneder har vi samarbeidet med Brian Eno for å gi liv til hans kreative visjon for The Lighthouse, og redefinere mulighetene med en radiostasjon. Med dette levende arkivet kan fans kontinuerlig dykke ned i flere tiår av Brians musikk som de ikke har hørt før, sier han.

I tillegg til at det kommer nytt innhold på begge tjenestenivåer, utvider Sonos Radio HD nå videre fra USA og Storbritannia og inn i fem nye områder med Østerrike, Canada, Frankrike, Tyskland og Nederland. Den er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge.

 • Si din mening på: Facebook - Radionytt • Personvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.

  Annonse


  Nyhetsbrev

  Få radionyhetene rett i din innboks, meld deg på her!


  Lytt til Nettradio

  Her finner oversikten over nettradioer i Norge m.m


  Radionavn

  Hvem begynner, hvem slutter og hvem skifter jobb?


  Lyd og bilde

  Her finner du alle saker med lyd, bilde og video


  Radioreklame

  Her er lista over de som produserer radioreklame