Kommentar:
TILBAKE TIL.....KOMMENTARER    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

– Enig med Nils Heldal

...Vi har ikke bruk for en hel rekke med radiostasjoner som spiller den samme musikken... Kommentar skrevet av Øyvind Nondal, Norsk Tuner

KOMMENTAR - 12.04.07 - REDAKSJONEN


Lokalradio må satse mer på lokalt innhold, intervju av personer i lokalmiljøet, lokale saker og radiobingo. Vi har ikke bruk for en hel rekke med radiostasjoner som spiller den samme musikken, og topp-40 musikk der sammen låten spilles 10 ganger hver dag i ukevis.

At P4-sjef Kalle Lisberg mener at folk vil ha hits er dobbeltmoral med DAB-satstingen, som nettopp tilbyr mange musikk-kanaler. P4 sender selv musikkradio i flere sjangre og har nettopp startet en rockekanal, fordi Bandit i Sverige er svært populær. Musikken er alt annet enn lettbeint pop. Nå planlegger også NRK en ny Jazzkanal som viser at Madonna og Robbie Williams er på vei ut og inn i Hennes & Mauritz bransjen.

Enkelte radiostasjoner kan spille mye hitmusikk fordi de samarbeider med de offisielle hitlistene, der nettopp disse artistene får godtgjørelse fra kringkasting etter en statistisk modell. Dersom P4 hadde spilt Jahn Teigen hele døgnet rundt, var det likevel Madonna som hadde fått godtgjørelsen. Når det er slik, blir det ofte en annen moral om å få høyere vekslingskurs for pengene. Prisen er den samme uansett hva som blir sendt av musikk på radio.

Jeg er likevel usikker på om Jazz er det riktige bidraget fra NRK. Det ville vært bedre å satse på en kanal som SR Atlas har, men musikk fra alle verdenshjørner. En «NRK Atlas» kanal kunne tilby et mer flerkulturelt tilbud, og samtidig bli mer inkluderende. Se også:

Svar til Sverre Holm
28.03.07

 Arkivet:

Kommentar-arkiv
Les tidligere kommentarer

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no


 TVNytt.no: