Kommentar:
TILBAKE TIL.....KOMMENTARER    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

26 år med radiobølger

...Det norske radioeventyret startet en vinterdag i 1981......

Kommentar skrevet av Øyvind Nondal, Norsk Tuner

KOMMENTAR - 06.02.07 - REDAKSJONEN
Det norske radioeventyret startet en vinterdag i 1981 da kringkastingsmonopolet ble brutt som følge misnøye med ensidighet og vilkårlighet i NRKs programmer, men mest den tekniske utvikling.

Det er verken ensidighet eller vilkårlighet som står på spill når det gamle FM-nettet skal slukkes i år 2014, til fordel for digitale radiosignaler. Alternativet DAB-radio gir en myk overgang til den multimediale fremtiden, og gjør det samtidig lettere å forbli radiolytter på gamlemåten.

I dag er det Internett som samler nasjonen, og nasjonen samler seg på Internett. Vi sender e-post, handler på nett, kommuniserer og skaper forbindelser. Det er i dag 450 000 som bruker bredbåndstelefoni, en evolusjon fra ISDN. Brebåndstelefoni er billig og enkelt, til likhet med fremtidens radio som tilhører samme nett. En WLAN-radio, eller trådløs nettradio lar radiolyttere høre alle NRKs 30 radiokanaler, lokal-, og nærradioer innenriks og titusener av kanaler utenriks, hvor som helst i landet. Radiokanaler velges ikke etter frekvens, men land eller sjanger.

- Paraplyradioen DAB danner sin egen evolusjon og kaster lys over kalde vinterdager fra 80'tallet. Fremtidens sanne radio er på nettet du bruker nå, det heter Internett.

Øyvind Nondal, Norsk Tuner

Kom gjerne med din kommentar til dette, skriv din mening i Forumet Se også:

Strid om DAB-salget i 2006
19.01.07

 Arkivet:

Kommentar-arkiv
Les tidligere kommentarer

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no


 TVNytt.no: