Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Fem år med Radionytt.no

Norges største nettsted for radiointeresserte feirer i disse dager 5 år. Her er redaktørens bursdagskommentar.


RADIONYTT.NO -29.01.05 - KYRRE DAHL
Tiden går fort når man har det gøy, sies det, og du verden, så fort Radionytt.no,s fem første år har gått. Etter en forsiktig start for fem år siden, kan vi i januar 2005 ydmykt konstatere at 1700 mennesker daglig er innom radionytt.no og søstersiden lytte.no. Som redaktør for Radionytt.no vil jeg gjerne takke alle for interessen disse fem årene.

Radio-bransjen de siste fem årene

Radio-bransjen har utviklet seg voldsomt siden radionytt.no startet for fem år siden. Det som har vært mest framme i media er oppstarten av en helt ny riksdekkende radiokanal, Kanal 24. Lokalradioene har ikke fått like mye oppmerksomhet, men også her har det skjedd mye, i enkelte områder er tilbudet av radiokanaler mer enn doblet på fem år. For ikke å snakke om nettradio, som bare var mer eller mindre en vits for fem år siden, men som i dag har flere tusen lyttere hver dag. Men, gjennomslaget for DAB lar vente på seg.

Radiobransjen de neste fem årene

Hvordan ser radiobransjen ut i 2010? Jeg er overbevist om at digitale plattformer vil overta mer og mer av distribusjonen av radiosignaler, men om denne plattformen heter DAB, er jeg mer tvilende til. Medierådet i Berlin sa det enkelt og greit: "DAB er en utdatert teknologi fra 80-tallet". Men, hvilken plattform som vil bli dominerende i framtiden er vanskelig å se, men jeg spår at bredbånd og UMTS vil få større betydning enn DAB, dersom ikke programtilbudet på DAB snart blir markant bedre. Men, uansett, du vil fortsatt få bruk for Fm-radioen i 2010, det er helt sikkert.

Den digitale revolusjon, som vi fortsatt venter spent på, vil forandre radiotilbudet i 2010. Uansett vil det dukke opp flere kanaler, og det betyr spesialisering og formatering. Mange av disse kanalene vil være små og ha lite lyttere i seg selv, men det totale radiotilbudet vil gi konkurranse for de etablerte. Jeg spår at det i 2010 vil være kommersiellt lønnsomt å drive en radiostasjon helt utenfor myndighetenes konsesjonsbetingelser, noe som særlig trekker til seg unge lyttere. Blant annet vil de fleste avisene ha sine egne digitale radiokanaler. Men, bli ikke forbauset om Norges største radiokanal om fem år fortsatt heter NRK P1.
 FORRIGE SAK:

Arne Sandvik ny redaksjonssjef i Kanal 24
28.01.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no