Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Diskriminering av kristne radioer

Forslaget om nye rammevilkår for lokalradio oppfattes som diskriminering av enkelte radiostasjoner.



- RADIONYTT.NO - 21.08.07 - Kyrre Dahl
Kristent Radioforum har sterke innvendinger mot de foreslåtte endringene i rammevilkårene for lokalradio. Ett av forslagene forumet reagerer på er delingen av konsesjonærene i flere kategorier som bl.a nisjeradioer og allmennradioer, der nisjeradioer primært skal sende på kveldstid. " I 1995 ble det foretatt en viktig avklaring da Stortinget slo fast at alle radioer skal ha rett til å sende på dagtid...", står det i en høringsuttalelse som er sendt til Medietilsynet.

Dette prinsippet vil i praksis bety at radioene som Kristent Radioforum representerer blir nisjeradioer og dermed få begrenset sine muligheter til å sende: "Særlig fra lokalradioer med en ikke-kommersiell basis kan forslaget oppleves som diskriminerende", heter det i utalelsen. Forumet er også negative til forslaget om et inntekts-tak for ikke-kommersielle radioer.

Kristent Radioforum foreslår også en alternativ løsning: "Etter vår oppfatning kan dette best gjøres ved at to av de foreslåtte konsesjonstypene blir slått sammen... ... en konsekvens av dette må bli at kravet til lokalt innhold må justeres."

















 Se også:

Geir Schau til Kanal 24
20.08.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no



 Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: