Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

ENGLAND: Vil slå av FM i 2015

De kommersielle radiostasjonene vil satse på digitalradio og ber myndighetene i Storbritannia om å stenge FM og AM-båndet.




RADIONYTT.NO - 25.06.07 - Poul Foged - Radionyt.dk
Britene har kommet en god del lengre enn Norge når det gjelder DAB-radio. Sist uke kom meldingen om at det er solgt 5 millioner DAB-radioer. I tillegg er radio via digital-TV og Nettradio svært utbredt allerede. Likevel har det sålangt ikke vært stor interesse for å slå av FM-båndet, slik DAB-aktørene i Norge forlanger.

Men, nå vil de kommersielle radiostasjonene i Storbritannia ha en dato for stengning av FM-båndet, og ettersom britene fortsatt bruker mellombølge, vil de også stenge AM-båndet. Bransjeorganisasjonen the RadioCentre skriver i et brev til mediemyndighetene at tradisjonell radio er i ferd med å bli gammeldags: "Når alle hjem har installet bredbånd, alle har digital-TV, 3G mobiltelefon og Ipod, så vil analog radio virke veldig gammeldags.", heter det i brevet.

Britiske radioselskaper bruker 20 millioner pund, cirka 240 millioner kroner årlig på digitalradio, men de frykter at eierne vil kutte støtten dersom det ikke settes en dato for stenging av FM og AM. Noen radioselskaper mener at dette bør skje allerede i 2015, skriver Sunday Telegraph.


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post:











 Se også:

NEDERLAND: Arrow Classic Rock kjøper Caz!
22.06.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no



 Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: