Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

SVERIGE: Endelig overskudd for reklameradioene

Etter 12 miserable år ser det endelig lysere ut for RixFm og de andre svenske kommersielle stasjonene.




RADIONYTT.NO - 21.06.07 - Kyrre Dahl
De kommersielle radioene i Sverige har kjempet i motvind mot både politikere, lyttere og annonsører i 12 år, men nå er det endelig overskudd å melde. Både SBS og MTG`s radiodivisjoner gikk i pluss for første gang i 2006, melder Svd.

De to konsernene, som står for nesten alt av kommersiell radio i Sverige, satte også salgsrekord med 606 millioner kroner i radioreklame. Det er en fremgang på 18 % fra året før. Og antallet lyttere øker også. Rekkevidden er økt fra 32,4 til 34,8 %.

– Vi kan paketera våra annonsprodukter på ett annat sätt än tidigare med allt från rikstäckande radioreklam och tävlingar till webbannonsering, sampling på stan och utrymme på våra festivaler. Detta gör att vi kan dra in betydligt större affärer och locka fler varumärkesannonsörer, vilket tidigare har varit svårt, sier Christer Modig, programdirektør for MTG Radio til SvD

Og framtiden ser lys ut for de svenske reklameradioene. Kulturminister Lena Adehlsson Liljeroth har foreslått å fjerne begrensingene for radioreklame og regjeringen har beordret en utredning om radioenes rammevilkår. Radioene selv håper sterkt på en lavere og mer forutsigbar konsesjonsavgift. I dag betaler radioene i snitt 25 % av omsetningen i konsesjonsavgift, men de ønsker seg heller et system der de betaler en viss prosent i reklameavgift.


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post:











 Se også:

ENGLAND: 5 millioner solgte DAB-radioer
18.06.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no



 Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: