Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Talpa tester FM-eXtra

Nederland følger norsk eksempel og Talpa tester nå FM-eXtra på flere av sine radiostasjoner.




RADIONYTT.NO - 21.05.07 - Stig Hartvig Nielsen - Radionyt.dk
Fredag startet Talpa med å sende Radio 10 Gold, Juize FM og Radio 538 digitalt på sistnevntes FM-frekvenser i Nederland. Talpa anvender FM-Xtra systemet, som også er kjent fra Norge, der Radio 1 i Oslo har systemet under testing. Det brukes også i Italia og USA.

Direktør Jan-Willem Brüggenwirth: "Man kan jo kalle det full utnyttelse av våre FM-frekvens-ressurser. Nu trenger vi bare å få utvidet FM-eXtra teknikken til mottagere". Det er ennå ikke mottagere på markedet, og testingen betraktes mer som et politisk signal om at sette gang i diskusjonen om digital radio. Den nederlandske regeringen ønsker p bortauksjonere en rekke DAB-kanaler mot slutten av året. De kommersielle radiostasjonene ønsker en dialog om hvilken digital vei man skal gå.

FM-eXtra anvender populært sagt den ekstra plass som finnes i FM-signalet, der man sender et audiosignal, pilottonen til stereo og RDS. Den ytterligere plass anvendes til FM-eXtra. Jo færre kanaler desto bedre lyd. Det er Broadcast Partners som står for den tekniske implementeringen. De sier at de muligens vil introdusere systemet på alle de FM-sendere selskapet driver i Nederland.


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post:











 Se også:

Chris Tarrant pågrepet for vold
15.05.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no



 Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: