Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Kaos, kutt og streik i Danmarks Radio

Det er opprørsstemning i Danmarks Radio etter at kuttplanene er blitt konkretisert




RADIONYTT.NO - 25.04.07 - Kyrre Dahl
Som tidligere kjent må Danmarks Radio, Danskenes NRK, spare store beløp etter overskridelser på DR Byen, det nye radio og TV-komplekset. Nå har ledelsen kommet med stadig flere konkrete planer om kutt, og det har dermed brutt ut opprørs-stemning i mange avdelinger i både radio og TV.

I sportsavdelingen er 60 av 90 medarbeidere sagt opp som følge av at DR kutter ut det meste av dekningen av store sportsbegivenheter som OL og VM i Fotball. Dermed har alle medarbeiderne lagt ned arbeidet i protest.

Nyhetsavdelingen har også lagt ned arbeidet, både i sympati med sportsavdelingen og som protest mot spareplanene i egen avdeling. Dermed blir det ingen nyheter eller sport i hverken TV eller Radio, kun korte nyhetsoversikter i radio.

Medarbeiderne i P3 har også lagt ned arbeidet, i sympatistreik. Barne og ungdomsavdelingen er i harnisk over planene om flytte hele avdelingen til Århus. Mange mister jobben ved distriktskontorene og mange programmer tas av skjemaet i alle kanaler. DAB-kanalen DR X legges også ned, som følge av kuttene, melder Radionyt.dk.

DR skal spare 200 millioner kroner i året i sin programproduksjon, mens 100 millioner skal kuttes innenfor administrasjon og support.

Les mer og følg utviklingen på www.radionyt.dk


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post:











 Se også:

Mange lytter til piratradio i London
20.04.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no



 Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: