Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

DANMARK: TV2 Radio på lufta

I dag gikk den nye riksdekkende kommersielle radiokanalen TV2 Radio på lufta i Danmark.




RADIONYTT.NO - 01.02.07 - KYRRE DAHL
I natt, kl 00.00 var det offisiell åpning for Danmarks nye kommersielle riksradio. TV2 sikret seg konsesjonen etter at Sky Radio valgte å legge ned på grunn av dårlig økonomi. Den aller første sangen som ble spilt var Robbie Williams, Let Me Entertain You, og det var lytterne som hadde stemt fram via SMS hvilken sang som skulle være den første på TV2 Radio.

TV2 Radio vil sende på det såkalte FM5-nettet, som dekker mellom 63 og 84 % av befolkningen, avhengig av hviken beregningsmåte man bruker. Dette er noe lavere dekning en SKy Radio, og årsaken til det er ifølge Radionyt.dk at Sky Radio hadde avtaler med flere lokalradioer om videresending. Men, TV2 Radio har blitt tildelt seks nye frekvenser.

Camilla Miehe Renard og Mathias Buch Jensen er paret som er ansatt for å lede kanalens morgensending, forøvrig er dagen delt opp i lange sendeflater, bortsett fra timen mellom 18 og 19 som blir kanalens nyhetstime. TV2 Radio har kjøpt inn noe av det nyeste teknikken som finnes på markedet, rapporterer Radionyt.dk. Studioene er bygd i samarbeid med det nederlandske firmaet Basement Electric, som blant annet har bygd studio for Radio 538. Avspillingssystem blir velkjente Dalet.


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post:









 Se også:

TYSKLAND: Radio-penger til folket
29.01.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no



 Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: