Lyttertall:
TILBAKE TIL.....LYTTERTALL    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Sverige: 4. kvartal 2006

De kommersielle radiostasjonene i Sverige øker, på bekostning av Sveriges Radio. Rix Fm øker mest.


RADIONYTT.NO - 15.01.07 - KYRRE DAHL
De kommersielle radiokanalene i Sverige økte sin oppslutning med 2,2 % fra tredje kvartal til fjerde kvartal i 2006. Det viser ferske lyttertall fra Sifo Media. Samtidig forsvant det lyttere fra Sveriges Radio, som gikk ned med 1 % oppslutning i samme periode. I fjerde kvartal har SR en oppslutning på 48,6 %, mens PLR (privat lokalradio) har en oppslutning på 34,7 %.

Landets største kommersielle radiokanal Rix FM, er kanalen som også øker mest blant de kommersielle, opp 1,8 % til en oppslutning på 18,7 %. Mix Megapol er nest størst og øker med 0,7 % til 10,4 %.

I Stockholm går det imidlertid nedover for Rix Fm, i fjerde kvartal sank oppslutningen med 0,5 % til 8,8 %. Rix er fortsatt største kommersielle kanal i den svenske hovedstaden, men søsterkanalen Lugna Favoriter tok innpå med 0,7 % og har nå en oppslutning på 8,0 %. Hovedkonkurrenten Mix Megapol gikk også fram, 0,6 % til 7,0 % oppslutning og legger dermed beslag på tredjeplassen. The Voice er nummer fire og NRJ nummer fem, på henholdsvis 5,4 og 5,2 %, begge med bare små endringer. Bandit Rock øker med 0,3 % til 4,6 %, mens Rockklassiker, Vinyl og Svenske Favoriter alle har små endringer og ligger i oppslutning mellom 3,4 og 3,7 %.

Det er verdt å merke seg at Mix Megapol er størst blant de kommersielle i både Gøteborg og Malmø, etter at de overtok og gjorde om Radio City i de to byene. I sveriges nest største by har Mix Megapol en formidabel oppslutning på hele 16,2 % , en økning på 1,0 % siden forrige kvartal, mens Rix Fm er nummer to, med bare 8,3 % oppslutning. I Malmø er det mer "normale" lyttertall for Mix Megapol (Radio City): 10,6 %, mens Rix Fm er nummer 2 med 9,2 %. NRJ er nummer 3 med 9,0 % oppslutning.
 Se også:

Uke 1, 2007: Treg start på året
11.01.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no
 TVNytt.no: