Annonser:



 Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

VERDEN: WorldDAB skifter navn til WorldDMB

World DAB Forum har bestemt seg for å skifte navn til World DMB Forum. Navneskiftet gjenspeiler at organisasjonen ikke lenger vil være ekslusivt for radio



RADIONYTT.NO - 02.11.06 - KYRRE DAHL
"Samtidig som vi erkjenner at radio alltid vil være hovedfokus for mange av våre medlemmer, er det en del land hvor mobil-TV og multimedia er det sentrale. Medlemmene har gitt oss mandat til å løfte fram fleksibiliteten, styrken og suksessen med hele familien av Eureka 147 DAB standarder." sier president Quentin Howard i en pressemelding.

Organisasjonen WorldDabForum har både utvikling og ïnnføring av DAB som sitt arbeidsområde. DAB (Eureka 147) er blitt videreutvklet gjennom flere år og er et avansert og fleksibelt kringkastingssystem som kan benyttes til mer enn bare lyd og tradisjonell radio. Bl.a. kan både video, web, elektroniske program guider og trafikkdata til navigasjonssystemer kringkastes basert på DAB-standardene. Siden systemet dermed egentlig er et kringkastingssystem for multimedia har forumet besluttet å endre navn som bedre gjenspeiler sitt arbeidsområde, og vil fra nå ta multimedia inn i navnet og kalle seg WorldDMB Forum (Digitalt Multimedia Broadcasting), heter det i pressemeldingen.

"Innføringen av DAB i Norge åpner for en rekke nye muligheter for radio. Flere kanaler sender nå elektroniske program guider. Det er gjort forsøk som viser at de norske DAB-nettene også er godt egnet til mobil TV.Viktigst er imidlertid et økende omfang av radiokanaler. P4 har nettopp lansert P4 Bandit - Rock non stop, en ekslusiv digitalt kanal, og NRK sender i disse dager NRK Barn og NRK Gull", forteller Hans Petter Danielsen, leder av Digitalradioutvalget.



 Se også:

VERDEN: Ny og bedre lydkoding - men ikke i Norge
01.11.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no