Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Europas ledende lydmesse i gang

Europas ledende utstilling innen lyd, bilde og multimedia, IFA, er i gang i Berlin. Digital kringkasting er i fokus.



RADIONYTT.NO - 01.09.06 - KYRRE DAHL
Internationale Funkausstellung, IFA, i Berlin er i år åpen fra 1. til 6. september. IFA er en av de største utstillingene i verden innen forbrukerelektronikk og blir besøkt av flere hundre tusen mennesker. Messen viser de viktigste nyhetene innen lyd, bilde og multimedia. Det omfatter TV, video, elektronisk bilde, Hi-Fi, DVD, bærbare lyd- og bildeprodukter og bilunderholdningsutstyr.

"I tillegg til at vi får se nye produkter som kommer på markedet kommende sesong, er det viktigste med en slik messe å vise trendene for den teknologiske og produktmessige utviklingen i årene som kommer. Derfor er denne messen også viktig for bransjefolk og massemedia", sier informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkbransjen.



Det viktigste på årets messe i Berlin er ventet å være utviklingen av digital kringkasting i Europa. Snart kommer høyoppløselige bilder på TV (HDTV) både fra tradisjonell kringkasting, DVD og amatørvideo. De nye fjernsynsapparatene med HD Ready-skjermer kan også vise høyoppløselige bilder fra digitale fotoapparater som nå finnes i nesten alle hjem.

"Det skjer også veldig mye innen feltet lyd- og bildeutstyr for bil. DVD kommer inn for fullt som underholdning for baksetepassasjerer. Vi ser også at veldig mange nå er interessert i å ha navigasjonsutstyr både i bil, båt og til fritidsbruk i naturen", sier Andersen. Han legger videre vekt på at utviklingen av digitale lagringsmedier (harddisk og fast minne) går meget raskt og vil bli en viktig del av all hjemmeelektronikk.

"På messen i Berlin vil vi se at i mange av de tradisjonelle lyd- og bildeproduktene vil det være digital hukommelse med stor kapasitet. Det gjør at brukerne har helt nye muligheter for redigering og lagring av hjemmeunderholdning på en enkel måte", sier Andersen. På åpningskonserte i går spilte forøvrig både A-HA og D`Sound

Kilde: Elektronikkbransjen Foto: IFA

Vil du høre på nettradio - Sjekk ut vår nettradioportal LYTTE.NO



 Se også:

UTENRIKS: BARE MORO: "Bitch Remix"
30.08.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no