Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

DANMARK: Ny teknologi kan bety gjennombrudd for nettradio

Flere danske lokalradioer lanserer nå nettradio med en ny teknologi med ubegrenset antall lyttere og uten hakk i sendingen



RADIONYTT.NO - 26.06.06 - KYRRE DAHL
En rekke danske lokalradioer går sammen om å lansere nettradio i juli. De langvarige juridiske problemene i forhold til KODA og Gramex (Danmarks svar på TONO og GRAMO) er løst, og danske nettradiolyttere kan glede seg over langt større tilbud. Men,når disse radiostasjonene endelig kommer på nett, kaster de seg samtidig over ny teknologi.

Stasjoner som Radio 3, ANR Hit FM, ANR Guld FM, Radio ABC, Radio Alfa, Solo FM, Radio Skive, Radio Mojn, Radio Mega og Yes2Day vil satse på streaming teknikken RawFlow, melder Radionyt.dk. Teknologien er annerledes enn den mest brukte streamingen i dag, der man sender et lydsignal til hver enkelt lytter. Enkelt forklart vil man ved RawFlow sende et signal til en lytter, som så sender signalet videre til neste lytter. På den måten vil man kunne ha ubegrenset med lyttere, og man unngår kapasitetsproblemer og dermed buffering og hakking i lyden, ihvertfall i teorien.

Denne teknologien er spådd en stor fremtid, og flere eksperter mener at dette kan bety et gjennombrudd for nettradio. I Danmark vil det etterhvert bli flere radiostasjoner som kaster seg over denne teknologien, melder Radionyt.dk.

Vil du høre på nettradio - Sjekk ut vår nettradioportal LYTTE.NO
Vil du høre mer på radio? - Kjøp radio her!



 Se også:

BULGARIA: SBS kjøper flere stasjoner
21.06.06

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no