Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2006    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

La radioen bli en del av lytternes livsstil

Hvordan Heart Fm klarte å bli nummer en i London etter at Capital var suverent størst i nesten 30 år.


BILDE: Mark Browning, Programme Director, Heart Fm.

RADIONYTT.NO - 22.03.06 - KYRRE DAHL
I fjor skjedde det en revolusjon i radiobransjen i Storbritannia. Etter nesten 30 år som den største kommersielle radioen i London, ble Capital Fm forbigått av Heart Fm. Under Radiodays i Danmark kom forklaringen fra programdirektør Mark Browning:

Heart startet sine sendinger i London i 1995, og var i 2001 fortsatt et stykke bak Capital, med en fjerdeplass i markedet. Da bestemte ledelsen seg for å gjøre noe med situasjonen. Et av de første problemene ifølge Browning var faktisk stasjonens egne ansatte, for den rådende holdningen var at " vi kommer aldri til bli nummer en". I tilegg var radioens image svært utydelig: "vi var ikke kjent for noenting", forklarte Browning.

Dermed startet man en prosess som endte med kjempesuksess. Tro det eller ei, formatet til Heart Fm er ikke forandret! De spiller fortsatt pop fra de siste 30 årene, slik de også gjorde før 2001. Noen justeringer er det selvsagt, men det viktigste er at man har skiftet fokus på musikken. Istedet for å fokusere på at det er gamle sanger, så fokuserer man på at det er bra sanger. Forklaringen er enkel. Hvis du sier at her kommer det en perle fra 70-åra, så vil lytterne enten tenke: "Oi, nå begynner jeg å bli gammel gitt", eller de som ikke var født på den tiden tenker: "gammel sang". Men, det er mye bra musikk fra både 70 og 80-tallet, musikk som gir godfot og setter riktig stemning. Så Hearts slogan er "The Right Song - Right Now". De sier aldri at her kommer en gammel sang.

Men, den viktigste forskjellen ifølge Mark Browning er at man nå setter fokus på lytternes livsstil og ikke alder. Målgruppen til Heart er kvinner mellom 27 og 37 år, en ikke helt ukjent målgruppe også i Norge. Heart forsøker hele tiden å reflektere lytternes sinnstemning i forhold til hvor man er på dagen. På morgenen er man i bilen, på dagen er man på jobben, fredag kveld er man i partymood etc. Heart er alltid en upbeat og feel good-radio, der det er viktig å være connected to real life ( en kjapp oppsummering av filosofien ) Man skal snakke enten om noe som interesser lytteren eller man snakker om lytteren! Alt man foretar seg reflekterer livsstilen til lytteren, selv nyheter og trafikk. Sport er tabu på Heart. Grunnen er at kvinner rett og slett ikke er interessert og for de som er interessert er det nok av radiokanaler som har en mye bedre sports-dekning.

Denne uka setter radionytt.no fokus på trender og utfordringer i radiobransjen i Europa og resten av verden. Kilden til denne artikkelen er hentet fra Nordens største radiokonferanse, Radiodays, som gikk av stabelen i København sist helg.

I Morgen:

Capital slår tilbake med færre reklamer
Hvordan det kan lønne seg å spille færre reklamer, og vil dette gi Capital førsteplassen tilbake?

SE OGSÅ:

  • Annerledes radio med suksess
    Jack Fm-stasjonene gjør det motsatte av alle andre, og har dermed blitt det mest suksessfulle formatet i USA på 25 år.

  • En bransje i sterk endring
    Nordens største radiokonferanse, Radiodays, ble gjennomført i helgen.




  •  Se også:

    USA: Annerledes radio med suksess
    21.03.06

     Søk i Radionytt:


    powered by FreeFind

     Nyhetsbrev

    Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

    NYHETSBREV

     Tips oss:

    Har du et nyhetstips?

    Post@radionytt.no