Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Foreslår full DAB-utbygging

Hele radio-Norge skal digitaliseres og DAB er radioens fremtid. Det mener det regjeringsoppnente digitalradioutalget som la fram sin rapport i dag.


RADIONYTT.NO - 19.12.05 - KYRRE DAHL
"Dette dreier seg om radioens fremtid - ikke teknologi". Det sa Digitalradioutvalgets leder Lars Winsvold da han overleverte rapporten "Digitalradio i Norge" til kulturminister Trond Giske i dag. "Digitalradio gir flere kanaler, mer innhold og flere tjenester", sa Winsvold.

Det som ble overlevert i dag er en tjukk rapport som helt formellt er en en innstilling fra arbeidsgruppe oppnevnt av Kultur og kirkedepartementet for videre utbygging, rammevilkår og modeller for digital radio. I utvalget sitter blant annet NRK, P4, Kanal 24. Norsk lokalradioforbund, Medietilsynet, Norkring og elektronikkbransjen.

Utvalget mener at DAB blir fremtidens hovedplattform for digital radio. De har vurdert ulike distribusjonsformer, som internett, satelitt etc, og også sett på de ulike teknologiene som eksisterer for bakkesendt radio. "Landsomfattende digital radiodistribusjon i form av sendinger over bakkesendernettet vil etter arbeidsgruppens oppfatning være best egnet til å beholde radiomediets grunnleggende styrke" heter det blant annet i utvalgets konklusjon. "Arbeidsgruppen mener at valget av DAB som standard for bakkesenderbasert radiokringkasting stadig fremstår som det riktige og beste valget". heter det i en annen konklusjon.

Dersom utvalgets konklusjoner følges opp av myndighetene innebærer det at FM-nettet slås av i 2014. Da skal DAB-nettet være fullt utbygd i hele landet.

FLERE SAKER OM DETTE EMNET: Les hele DAB-rapporten

SAKEN OPPDATERES!!!!



 Se også:

Solgte ryggen for 170 000 kroner
15.12.05

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no