Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

A-pressen kjøper seg inn i Radio City

A-presse-avisa Smaalenens Avis kjøper seg inn i lokalradioen Radio City i Askim, og bryter dermed Orklas totale dominans i Østfold


RADIONYTT.NO - 12.12.05 - KYRRE DAHL
Smaalene Medier AS, Som utgir lokalavisa Smaalenes Avis i Indre Østfold, har kjøpt 45 % av aksjene i Radio Metro As, som er eierselskapet bak Radio City i Askim. Selger er radioens daglige leder, Kristian Aartun, men prisen holdes hemmelig.

– Det viktigste er at vi styrker Smaalenene Medier as sin posisjon i et mediebilde som stadig blir tettere, med et vell av tilbud til publikum. Radioen blir en del av vårt fellesskap og vi hindrer at konkurrenter, som for eksempel Orkla, kan bruke radioen til å styrke sin posisjon i markedet i Indre Østfold, sier adm. dir i Smaalenes medier, Jarle Bentzen, til sin egen avis.

Han sier også at oppkjøpet ikke vil få noe innvirkning på den daglige driften, men at avisa har sikret seg en plass i styret. – Jeg er avismann og ingen radiomann. Men vi får en representant i styret som selvsagt vil ha sin mening både om kvalitet og redaksjonell profil. Blant annet vet vi at mange lyttere ønsker morgensendinger. Men vi har ikke planer om å være med i den daglige redaksjonelle driften, sier Bentzen til Smaalenes Avis.

Med dette oppkjøpet bryter A-pressen inn i Østfold, der Orkla sålangt har hatt nærmest total kontroll på lokalradio, med stasjoner i Moss, Fredrikstad og Sarpsborg, og eierinteresser i Radio Prime i Halden.



 Se også:

Advarer mot kjøp av DAB
12.12.05

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no