Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Starter egen julekanal på DAB

Aller Edge lanserer nå en egen DAB-kanal med Non Stop Julemusikk. Kanalen er kun tilgjengelig på DAB


RADIONYTT.NO - 08.12.05 - KYRRE DAHL
Aller Edge, tidligere Nordic Web Radio, er blant de få private aktørene som har DAB-konsesjon her i Norge, og driver blant annet bokradioen. Nå satser de på en 24 timers julekanal på DAB, som også blir lagt ut i Sverige, opplyser selskapet i en pressemelding:

Alle med en DAB-radio kan nå vente seg en munter julehøytid. Årets julemusikk sendes nemlig 24 timer i døgnet over DAB-nettet i Norge og Sverige.

Det nordiske medieselskapet Aller Edge lanserer nå en heldigital juleradio på DAB-nettet. Ifølge selskapets direktør, Ole Jørgen Torvmark, gleder man seg stort over å kunne formidle hyggelig musikk og julestemning til nordmenn og svensker, fri for skurrete og dårlig lyd.

- Det viktigste for oss er at lytterne kan hygge seg med god musikk. DAB-radioer er en av de mest populære julegavene i Norge i år og det nye digitale radionettet byr på mange muligheter for et rikere radiotilbud. Lytt på ”Juleradioen”, så skjønner man hvor bra DAB egentlig er.

– DAB betyr et større radiotilbud og en bedre lytteropplevelse. Folk vil bli overrasket over lydkvaliteten, sier Torvmark.

Aller Edge vil servere julemusikk 24 timer i døgnet hele desember, og benytter konsesjonen til Radio 2 Digital for å distribuere sendingen over det riksdekkende DAB-nettet i Norge. I Sverige kringkastes ”Juleradioen” gjennom en prøvekonsesjon i Stockholms-området.

Radiobransjen i Sverige venter på at også det svenske Utdannings- og Kulturdepartementet skal innse at DAB er fremtidens kringkastningsform for radio. I vårt nærmeste naboland venter man fremdeles på en klar DAB-strategi fra myndighetenes side. En avgjørelse er ventet fra departementet innen årets slutt. I den sammenheng ga derfor Aller Edge en ekte DAB-juleradio til Sveriges kulturminister Leif Pagrotsky i går.

Aller Edge står også bak ”Bokradioen” som sender lydbøker og aktuelt stoff om lydbøker på DAB-nettet døgnet rundt. Se også:

DAB-salget over all forventning
07.12.05

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no