Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

USA: Howard Stern trekker lyttere til satelittradio

Sirius Satelite Radio har firedeoblet antallet abonnenter siden de skrev en milliard-kontrakt med Howard Stern.



RADIONYTT.NO - 05.12.05 - KYRRE DAHL
Sirius Satellite Radio, som leverer digitalradio via satelitt til amerikanske lyttere, kan ha skutt gullfuglen ved å sikre seg den mest berømte radiostjernen i USA, Howard Stern. 9. januar går Stern av lufta på FM-båndet, og blir heretter å finne kun på Sirius. Dette har kostet Satelittradioen mye penger. Kontrakten Sirius har skrevet med Stern skal være verdt 500 millioner dollar ( mer enn 3 millarder norske kroner ).

Men, allerede før Stern har begynt å sende på sin nye plattform, strømmer bestillingene inn til Sirius. Totalt 1,6 millioner nye abonnenter er status så langt siden Stern offentliggjorde at han gikk over til satelittradio. Det betyr at Sirius nå har 2,2 millioner betalende lyttere. Prisen er for tiden 12,95 dollar pr. måned ( Nkr 75 pr. mnd ). Det tilsvarer lytterinntekter på 340 millioner dollar i året, der Stern bidrar med 240 millioner dollar.

Det ser jo bra ut med norske øyne, men for Howard Stern vil det bety langt færre lyttere enn tidligere. Hans lyttertall på FM-båndet har ligget rundt 12 millioner, og nå er det altså bare drøyt 2 millioner som Kan høre på ham. I et intervju med Newsweek innrømmer Stern at han er nervøs for framtiden. " For meg, og dette er en stor sykdom, mitt publikum kan aldri bli stort nok", sier han til magasinet.



 Se også:

ENGLAND: Capital Fm skal vinne med færre reklamer
29.11.05

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no