Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

NEDERLAND: Domstol tvinger fram ny radiokonsesjon

Nederlandske myndigheter har bestemt seg for å ikke anke en domstols-beslutning som kan bety at RTL mister sin konsesjon.



RADIONYTT.NO - 28.11.05 - KYRRE DAHL
Som kjent ble det i 2003 gitt ut konsesjoner for en rekke nye riksdekkende radiokanaler i Nederland. Konsesjonene ble delt ut på bakgrunn av både krav til innhold og hvem som bød mest. Den konsesjonen som har skapt strid i ettertid ble gitt til RTL Fm.

RTL fikk den såkalte nederlandske musikk-kanalen, der minst 30 % av musikken skulle være fra Nederland. RTL lovte 35 % Nederlandsk musikk og bød mest penger for konsesjonen. Dermed syntes myndighetene at det var ok, og ga dem konsesjonen.

Men, i ettertid har konsjonsmyndighetene blitt saksøkt av flere av de andre søkerne, blant annet 100% NL, som lovte 100 % Nederlandsk musikk. De har fått medhold av domstolen i at deres innhold var bedre enn RTL og at pengene ikke kunne være avgjørende for hvem som fikk konsesjonen.

Nå har myndighetene bestemt seg for å ikke anke saken videre, melder Financiële Dagblad, og det betyr at konsesjonen må lyses ut på nytt, og dermed kan RTL miste sin konsesjon. Med til historien hører det også at RTL har lagt ut sin stasjon til salg, sammen med sin andre kanal i Nederland, Yorin Fm.



 Se også:

ENGLAND: DAB større enn digital-TV og Internett
23.11.05

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no