Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

DANMARK: Søksmål og vill krangling etter nedleggelse

I kjølvannet av fiaskoen med Sky Radio er sinnene i kok i radiobransjen i Danmark. 0g det har dukket opp et søksmål på godt over en halv milliard kroner.



RADIONYTT.NO - 11.11.05 - KYRRE DAHL
I går ble det kjent at Sky Radio i Danmark stanser sine sendinger. Dette er den ene av to riksdekkende kommersielle kanaler i Danmark. Sky Radio har i utgangspunktet det største nettet, og kan sånn sett sammenlignes med Kanal 24 i Norge.

Nå er jakten på syndebukkene godt i gang. En av årsakene til at Sky Radio stanser sine sendinger nå, er at selskapet på tirsdag etter planen skulle betale 54 millioner i konsesjonsavgift. Den danske stat mener at konsesjonen er bindende og vil sende ut et krav om pengene, mens Sky Radio på sin side mener at avtalen er annulert og vil ikke betale. Saken dreier seg om 600 millioner kroner.

Radionyt.dk skriver følgende: "Sky Radio har gennem stationens advokat meddelt Radio- & Tv-Nævnet, at man annullerer aftalen med staten, fordi der var graverende fejl i det udbudsmateriale, der lå til grund for handlen for 2 år siden. Sky Radio har fundet ud af, at stationen kun dækker 63 pct. af befolkningen og ikke 78 pct. som forudsat i udbudsbetingelserne. Derfor forlanger Sky, at få dækket sine foreløbige tab på omkring 300 mio. kr. Oven i det beløb skal lægges de 324 mio. kr., Sky Radio skal betale i den resterende del af koncessionsperioden, skriver Børsen i dag. "

Flere danske mediehus skal ha fått tilbud om å kjøpe Sky Radio. Både TV2, MTG og Berlingske skal ha fått et tilbud, før selskapet valgte å stanse sine sendinger. Og hva som nå skjer med frekvensene er uklart. Formellt sett må staten trekke sendetillatelsen tilbake, og det kan først skje etter en formell prosess. Men, ifølge Radionyt.dk er det flere aktører som gjerne vil overta frekvensene, mens politiske partier er på banen for å stille krav til innhold i den nye konsesjonen.



 Se også:

DANMARK: Sky Radio legges ned
10.11.05

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no